Събития

Концертът на Езикова гимназия „Пулсът на времето”-спектакъл, който оставя следа в сърцето

Пролетният концерт на учениците от Езикова гимназия „Б. Брехт” събра на сцената на ДКТ „К. Величков” талантливите танцьори, певци и актьори на училището в една феерия от цветове, гласове, слово и музика! Да премерят пулса на времето- това беше амбицията на вдъхновените момчета и момичета от театралните групи „Огледало” и „Първи стъпки на сцената”, които представиха сцени от повестта „Българи от старо време” на Л. Каравелов и от романа „Вчера” на Владо Даверов. Минало, настояще и мечти за бъдещето се сливат само в едно пространство- сърцето! Играта на младите актьори накара публиката да отвори сърцето си за този празник на Словото. Сценаристи и режисьори на спектакъла бяха г-жа Василка Стоянова и г-жа Диана Стоева.

Аплодисментите взривиха залата и при музикалните изпълнения на пианиста Витомир Кръстев, на китариста Александър Златарев, на певците Кристиян Павлов, Виктория Станева, Селена Гайдова, Мина Душева и Георги Джалъзов. Опитаха се да потропнат ръченица хаджи Генчо и дядо Либен, но истинските танцьори на сцената бяха от танцовия състав „Чавдар”, Денсформацията за хип-хоп „Маджик” и клуб „Импулс”. Заключителният акорд на вечерта реализираха гимнастичките от „Далия старс” с треньор г-жа Маргарита Николова.

Специално за концерта бе подготвено и интервю с преподаватели и ученици за учителя в нашите духовни биографии. Така от сцената прозвучаха имената на учители от миналото на Езикова гимназия, за което благодарим на Стефан Благоев. Технически спектакълът бе реализиран със съдействието на г-жа Диана Джукелова и г-н Иван Дойкин.

Да им благодарим и да пожелаем на всички- участници и ръководители, да бъдат здрави и все така всеотдайни в служенето на идеята да премерваме точно пулса на времето!

Ден на франкофонията в ЕГ „Бертолт Брехт“

 Всяка година на 20 март над 300 милиона франкофони от целия свят празнуват, обединени от интереса и обичта си към френската реч! И всяка година неизменна част от тях са ученици от ЕГ „Бертолт Брехт“, избрали езика на Виктор Юго, Франсоа Вийон, Едит Пиаф, Шарл Азнавур…

За втора година празникът премина в необичайна обстановка. От екрана чрез онлайн връзка, участниците  представиха една приятна и забавна образователна програма под мотото „Tous unis par la francophonie” /“Обединени от франкофонията“/

Участваха ученици от френските паралелки от 8 до 12.клас на гимназията. За начало прозвуча песента „Бохемата“ в изпълнение на Кристиян Павлов. Участниците се представиха в различни роли и ситуации. Своя поема на френски прочете дванадесетокласничката Ружа Мушева. Танцът на мажоретките добави към настроението на красивия празник.  Разнообразни предизвикателни езикови задачи – плод на работата с учителите от методическото обединение по френски език, поддържаха интереса на гостите: директорът г-жа Недялкова, учители и ученици от гимназията, от региона и от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч.

Липсата на общуване на живо бе компенсирана от неограничените възможности на интернет пространството и дигиталните технологии. И тонът на франкофонията не изгуби темпо и жизнерадост до края!

Посетители 3,778 , За деня 2 


Партньори
Харесайте ни!

Архив