„Даровни усмивки“

от на юни.19, 2024, под Ученици

ЕГ „Бертолт Брехт“ се гордее не само с високите постижения на своите ученици в образователния процес, но и с инициативи, които доказват гражданската активност и съпричастност на нейните възпитаници. Християна Димитрова от 10.б клас спечели първо място в категория „Видео“ на Националната ученическа конференция „Дарителството като култура и начин на живот“, проведена на 14 юни в гр. Добрич. Филмът „Даровни усмивки “ е изцяло авторски продукт на Християна. Всички кадри, обработката на видеата и монтажът са нейно дело. Текстът към филма също е авторски, чрез него тя изразява своята позиция и кауза, въплътени в израз на доброта и чест – достойнства, чрез които успява да реализира своята инициатива и да запали искрата на дарителството сред своите съученици. „Дарителството не е само в материалните неща. То е във времето, в усилията и вниманието, които отделяме за хората около нас. Нека заедно създадем свят, пълен с „даровни“ усмивки, каза Християна при връчването на наградата, с което просълзи журито и другите участници. Неин учител ментор и вдъхновител е Гергана Краева – старши учител по философия и гражданско образование. Престижното отличие за екипа им е заслужено признание за положения труд, проявената компетентност и креативността.

Коментарите са изключени за „Даровни усмивки“ още...

Пълните отличници са ДОБРИЯТ ПРИМЕР!

от на юни.18, 2024, под Ученици

… а ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ във випуск 2024 на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ са петдесет и трима. На 14.06.2024г. в зала „Маестро Георги Атанасов“ се проведе ежегодното тържествено награждаване от Община Пазарджик в рамките на инициативата „Ти си добрият пример!“ на пълните отличници и сред зрелостниците в града ни. Кметът, Петър Куленски, лично поздрави всеки един от абитуриентите, като им връчи грамота, културен чек и персонално гравирана химикалка. „Отборът“ на наградените на церемонията ученици от ЕГ беше най-многоброен. Това е красноречиво потвърждение за водещото място на учебното заведение в областта, както и за това, че безспорно нашите ученици са ДОБРИЯТ ПРИМЕР за успяващи чрез труд и интелект млади хора. На добър час, отличници!

Коментарите са изключени за Пълните отличници са ДОБРИЯТ ПРИМЕР! още...

Забележителен успех на зрелостниците от випуск 2024

от на юни.18, 2024, под Ученици

За поредна година учениците, които завършват Езиковата гимназия, заемат престижното първо място в Пазарджишка област по резултати от ДЗИ. Но тази година можем да се похвалим с изключително високия среден успех на випуска от ДЗИ и големия брой пълни шестици и на двата изпита.
През настоящата учебна година дванадесетокласницитевъв випуска са 201, като отлични оценки и на двете матури имат 171 от тях! Средният успех от ДЗИ на училището ни на матурата по български език и литература е Много добър 5,19, по английски език – Отличен 5,50. Успехът по профилиращите предмети математика, история и цивилизации, философия и биология и здравно образование също е много добър, което е с една единица по-висок резултат от средния за страната.
64 зрелостници са получили оценка Отличен на матурата по български език и литература. Гордост за нас са 8-те пълни шестици на първия задължителен изпит, а пълните шестици по английски език са 27. Изключителен е успехът на Виктория Тодорова от 12. Д, Марина Милчева от 12. А, Мария Манова от 12. А, Радина Петрова от 12. Б и Стефан Мерджов от 12. А, чиито усилия бяха възнаградени с пълни шестици и на двата зрелостни изпита.
Тези резултати са категорично доказателство за високото ниво на подготовка, за отговорността и отдадеността и на учениците, и на техните учители. Вярваме, че този успех, дължащ се на усърдие и упоритост, е само част от поредицата високи постижения на ЕГ „Б. Брехт“.

Коментарите са изключени за Забележителен успех на зрелостниците от випуск 2024 още...

Поредна награда за учителите

от на юни.13, 2024, под Ученици

На тържествена церемония в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, гр. София учителите от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“- гр Пазарджик Галина Филиповска, старши учител по френски и английски език, и Гергана Краева, старши учител по философия и гражданско образование, бяха наградени с почетни плакети и грамоти за принос в разработването на учебното съдържание в категория „Иновативна учебна практика“ за създаването на проект съвместно с техни колеги от ПГСС „Мария Луиза“, гр. Пазарджик – Диана Генова и Здравко Узунов, на тема „От семейна компания до лидер в образованието“. Наградите бяха връчени на заключителното събитие „Финалът“ от поредицата дискусионни срещи „Един учебен час“, организирани от издателство „Клет“ – България, което се състоя на 31 май 2024 г.

Коментарите са изключени за Поредна награда за учителите още...

Тържествено награждаване

от на юни.07, 2024, под Ученици

„Ученическа регионална академия на УСПЕХА – 2024“
На 6 юни 2024 година, в Лапидариума на Историческия музей – Пазарджик се проведе тържествена церемония по награждаване на ученици от област Пазарджик, класирани на първо място на националните или на областните кръгове на националните олимпиади и състезания през учебната 2023-2024 година. 
От нашата гимназия бяха наградени 23 ученици от VIII до XII клас:
1. Гергана Георгиева Загорска – VIII клас; Ученическа олимпиада по английски език.
2. Ивон Петрова Тодорова – VIII клас; Ученическа олимпиада по английски език.
3. Виолета Георгиева Влъчкова – X клас; Ученическа олимпиада по английски език.
4. Нели Тодорова Вацева – X клас; Ученическа олимпиада по английски език.
5. Велизара Димитрова Караджова – XI клас; Ученическа олимпиада по английски език.
6. Александър Даниелов Банчев – XII клас; Ученическа олимпиада по английски език.
7. Пресияна Николаева Недялкова – VIII клас; Ученическа олимпиада по немски език.
8. Елица Стоянова Стоянова – IX клас; Ученическа олимпиада по немски език.
9. Кристиан Радостинов Славчев – IX клас; Ученическа олимпиада по немски език.
10. Дарина Михайлова Воденичарова – X клас; Ученическа олимпиада по немски език.
11. Теодор Лазаров Кишов – X клас; Ученическа олимпиада по немски език.
12. Теодора Ангелова Костуркова – XI клас; Ученическа олимпиада по немски език; Първо място на областен кръг и класиран за националния кръг на национален конкурс ,,Бог е любов“, категория „Поезия“, XI-XII клас
13. Йорданка Василева Василева – XII клас; Ученическа олимпиада по немски език.
14. Кристиян Благовестов Папазов – VIII клас; Ученическа олимпиада по френски език.
15. Мария Светлозарова Манилова – IX клас; Ученическа олимпиада по френски език.
16. Григор Стойчев Радулов – XI клас; Ученическа олимпиада по френски език.
17. Милена Рашкова Рашкова – XII клас; Ученическа олимпиада по френски език.
18. Ростислава Василева Вълкова – Х клас; Ученическа олимпиада по български език и литература
19. Соня Василева Цокова – XI клас; Ученическа олимпиада по български език и литература.
20. Дарина Станиславова Ибушева – XI клас; Ученическа олимпиада по български език и литература
21. Стефан Иванов Мерджов – XII клас; Ученическа олимпиада по български език и литература.
22. Марина Георгиева Милчева – XII клас; Ученическа олимпиада по български език и литература.
23. Спас Иванов Мерджов – Х клас; Първо място на областен кръг и класиран за националния кръг на национална олимпиада по история и цивилизации.
Те получиха грамоти от началника на Регионалното управление на образованието – Пазарджик, госпожа Ружа Семерджиева, за своите отлични постижения в различните предметни области. Думи на благодарност за труда и упоритостта, за отдадеността и всеотдайността, увенчани с красотата на успеха, бяха отправени от госпожа Семержиева към учениците и техните учители и родители.
Водещи на събитието бяха Весела Топалова – учител по български език и литература и Стефан Мерджов – ученик от 12. А клас.

Коментарите са изключени за Тържествено награждаване още...

“Тръгваме, но ще се видим отново … „

от на юни.07, 2024, под Ученици

“Тръгваме, но ще се видим отново … „сякаш си казахме когато се прегърнахме днес с нашите гости и приятели от гр. Дортмунд – Германия и вместо „Сбогом!“ си казахме „ Довиждане!“. В очите на всеки от нас в този миг сякаш се огледаха всичките прекрасни спомени, събрани в споделени минути на весел смях, задоволство от работата в екип, във вечери на отмора, на весели купони и на радост, че сме били заедно.Днес затворихме изпълнена страницата от нашата съвместна ползотворна седмица и проект „Еразъм +“, но отворихме нова страница в очакване, кога ще се видим отново.Вълнуващо и бързо преминаха дните от 01.06. до 06.06. Те бяха толкова интензивни и наситени с емоции, че ни се сториха един миг. В залата, докато разработвахме темата на проекта „Устойчиво развитие и здравословен начин на живот“, бяхме съсредоточени, дискутирахме, търсихме и откривахме заедно, творихме заедно, помагахме си, шегувахме се. А сред Родопите, с емоция и прилив на енергия, преодоляхме нелеката екопътека към пещерата „Снежанка“. И пак с емоция и шеги извървяхме калдаръмените пътеки на стария Пловдив, а после се потопихме в аромата на Роза Дамасцена, докато посещавахме етнографския комплекс и розоварната край Казанлък.Усмивките не слизаха от лицата и на нашите учители – г-жа Мария Николова и г-жа Стефка Ганчева, както и на техните колеги от гр. Дортмунд. Всички те, със същия заряд като нашия, споделиха непоносимите горещини и проливния дъжд в планината, с радост откликваха на всички наши въпроси в работната зала и ни се радваха, щом видеха, как задълбочено работим, общуваме и се наслаждаваме на общия успех.Днес нашите гости от Дортмунд си тръгнаха от Пазарджик. Догодина ще дойдат отново при нас други техни съученици, а през септември, веднага, щом отново се съберем в училище, ще трябва да приготвим раниците и да отпътуваме ние към Дортмунд.При нашите приятели!Очаква ни новият проект, с новите предизвикателства и емоции …

Коментарите са изключени за “Тръгваме, но ще се видим отново … „ още...

Ученик на годината и учител на годината от ЕГ “Бертолт Брехт“

от на май.27, 2024, под Ученици

В навечерието на най-светлия български празник препълнената зала на ДКТ “Константин Величков“ отново аплодира ученици и учители от ЕГ “Бертолт Брехт“ на тържественото връчване на годишните награди на Община Пазарджик:„Ученик на годината“ – нашата немскоговореща двукратна олимпийска победителка Дарина Воденичарова от 10 а клас и „Учител на годината“ – госпожа Емилия Духовникова, старши учител по немски език.Тайната на нашите успехи: амбиция, труд, търпение, постоянство, подкрепа, заедност!Благодарим за признанието! Споделяме радостта и надеждата за светли бъднини по пътя на знанието и духовността!

Коментарите са изключени за Ученик на годината и учител на годината от ЕГ “Бертолт Брехт“ още...

Съобщение от НАП

от на май.17, 2024, под Ученици

Коментарите са изключени за Съобщение от НАП още...

Изпит за определяне на срочна оценка

от на май.10, 2024, под Ученици

Коментарите са изключени за Изпит за определяне на срочна оценка още...

Процедура за селекция на ученици

от на май.07, 2024, под Ученици

Скъпи ученици,
Във връзка с гостуване на 4 ученици / 3 момичета и 1 момче на 15-16 години/ от Португалия по програма Еразъм в ЕГ “Б.Брехт” обявяваме процедура за селекция на 4 ученици от ЕГ, които трябва да отговарят на следните условия:
1. Да могат да приемат в семейството си ученик от Португалия за периода 01.06.2024 г.- 8.06.2024 г.
2. Да напишат заявление и мотивационно писмо, което да подадат в срок до 13.05.2024 г.
при г-жа Килитанова, координатор на проекта в105 кабинет.
3. Да имат ниво поне В1 по английски език /ползването на друг чужд език е предимство/.
4. Да участват в извънкласните занимания за подготовка на обмена с учениците от Португалия.
5. Да се интересуват от темата на обмена – опазване на околната среда и устойчиво развитие.
6. Да са активни, инициативни и отговорни ученици.
7. Да участват в дейностите по разпространение на резултатите след приключване на гостуването на ученици от Португалия.

Коментарите са изключени за Процедура за селекция на ученици още...

Партньори
Харесайте ни!

Архив