Олимпиади

 УЧЕНИЧЕСКИ ОЛИМПИАДИ
през учебната 2023-2024 година

Блестящи постижения по немски език

Вълненията около големите събития са неизбежни, неповторими и незаменими… А радостта…Тя е за всички.
През тази година ЕГ „Бертолт Брехт“ беше домакин на Националната олимпиада по немски език.
С много усмивки беше открит този забележителен форум, сред ефирната красота и бляскавото изпълнение на стилен рецитал-спектакъл, поднесен с оригинален замисъл и  с фамозната реч на немските майстори лирици на любовното слово. Спектакълът беше изпълнен  от възпитаници на Гимназията, които изсвириха първия акорд, а онези, които със замах грабнаха призовите места, сложиха достоен финал на Националната олимпиада по немски език:  Дарина Михайлова Воденичарова от IXa, представила се блестящо и заела престижното ПЪРВО място на Националната олимпиада,  Теодор Лазаров Кишов от IXг, представил се достойно на националния кръг и  Теодора Ангелова Костуркова от Xг, класирала се на  ТРЕТО място на  Националния кръг.

Сигурно ще е малко, ако кажем, колко много труд се крие зад тяхната блестяща подготовка, в лицето на техните учители Пенка Иванова и Лидия Трошанова и на г-жа Духовникова и г-жа Мерджова, ръководители на проекта „Национална програма – Ученически олимпиади и състезания, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.

Заслужено признание за словото в ЕГ „Бертолт Брехт“

„Следа от ръка“ е първата поетична книга на Елиз Юсеин, ученичка от XII А клас. На Великден се появи нова, ярка следа от талантливата ѝ ръка. След проведения Национален кръг на олимпиадата по български език и литература на 09.04.2023 г. във Велинград бъдещата абитуриентка завоюва високото отличие ЛАУРЕАТ, присъдено на петте най-добри ученици в България.
За първи път на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“се явиха седем ученици: Теодор Кишов от IXГ клас, Елица Тарашева от XIA, Елиз Юсеин и Зорница Телбизова от XIIА, Таня Стойнова от XIIБ, Александра Стоянова от XIIД и Мария Симеонова от XIIЕ клас.
За училището ни е изключителна гордост достойното представяне на учениците. Следите на одухотворените ни деца са ярки и проправят пътеки към красивото и доброто.

Посетители 11,109 , За деня 3 


Партньори
Харесайте ни!

Архив