Ученически вестник и театрални студия


Вестникът е едно от нещата, които открояват гимназията ни сред другите учебни заведения в областта, а и в страната. Той се превърна в изява на мислещия човек, младия поет и художник, бъдещия журналист и филолог.
Разнообразни като тематика и предназначение са рубриките ни. Още в първия брой открихме рубриката “Живот и кариера след ЕГ”, представяща ярки личности сред бившите възпитаници.
В нея са ни гостували вицепрезидентът Маргарита Попова, австрийско-българският писател Димитър Динев, проф. Елена Събева, доц. Младен Влашки, д-р Красимира Кочева, съдия Иванка Илинова
В журналистическата работилница са ни гостували скулпторът проф. Стефан Лютаков, писателят Костадин Пампов, инж. Васил Тандов, инж. Галина Балабанова и журналистите Стефка Венчева, Диана Варникова и Анна Симитчиева.

Брой 1
Брой 3
Брой 4
Брой 5
Брой 6
Брой 7
Юбилеен брой
Брой 8
Брой 9
Брой 10
Брой 11
Брой 12
Брой 13
Брой 14
Брой 15
Вестник Обектив, брой 18
Обектив брой 19
Брой 22
Нов брой ва вестник Обектив
Брой 24 на вестник Обектив
Брой 25 на вестник „Обектив“
Юбилеен вестник 45 г. ЕГ
Брой 28 на вестник „Обектив“
Брой 31 на вестник „Обектив“
Брой 32

Театралната дейност в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“

– изява на талант и творчески дух
Театърът като изкуство е пожелана територия за разгръщане на потенциала на младите хора в гимназията. В сценичното претворяване на класически и авторски текстове не само се разширява хоризонтът на познанието за художественото слово, но се случва и себепознаването, и откриването на нови приятели. Вдъхновени от една голяма любов- любовта към Словото, учениците поставят на сцената проблемите на нашето битие и предлагат на зрителите своите провокативни решения. Сценариите за представяне на талантите са обикновено върху тема, която обединява адаптирани класически текстове и оригинални авторски сцени, създадени от ръководителите и участниците в групите. Така се раждат през годините представленията „Приземяване“, „Зеленото дърво“, „Зад огледалото“ и други. Освен училищната сцена на двата училищни концерта – за Коледа и Годишния през месец май, младите театрали участват ежегодно в откриването на Величковите дни в град Пазарджик и имат заслужени награди от театралните ученически фестивали в градовете Русе и Нова Загора. Особено впечатление прави на журито в тези наши участия, че младите актьори не само играят, но и пеят, и танцуват – създават истински празници на красотата и таланта. И всички участници са единодушни- театърът е магия, защото зад маските на своите роли винаги откриваш важни истини за себе си.Партньори


Харесайте ни!

Архив