Проект Обичам моето училище

… е името на едно от новите предизвикателства, които ние от ЕГ „Бертолт Брехт“ поехме. Проектът на фондация LightSource „Обичам  моето училище” цели да подкрепи образованието,  да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, да  повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост учениците до 18-годишна възраст чрез декорация.

Училището ни създаде екип по проекта: Мениджър, който координира целия процес, е госпожа Елена Якимова, фотограф е Спасина Станева, пиар – Диана Джукелова, декоратор – Гергана Краева, администратор на сайта – Николина Моллова,  а литератор – Весела Топалова.

Фондацията вече създаде за нас индивидуален  интериорен проект на цялото училище – класни стаи, коридори, общи помещения. Фоайетата в училище стават място за отдих, чрез създаване на пространства с удобни мебели и красиви изображения. Ученици, учители и родители вече участват доброволно в осъществяването на проекта с идеи и работа в текущите ремонтни дейности.

Пролетната ваканция даде началото на първия етап от преобразяването на нашето училище. Ремонтът започна от Лекционна зала и два от кабинетите на първия етаж. И въпреки че все още текат довършителни дейности, новата атмосфера на учебните пространства вече се усеща.

Дейностите по проекта ще продължат поетапно още две години, като малко по малко заедно ще сглобим парченцата от пъзела на новия ни дизайн. Тогава ще можем да кажем съвсем искрено „Обичам моето училище!“, защото в голямото му тяло сме вдъхнали по малко от себе си.

Тук можете да намерите още информация свързана с проекта:https://lightsourcecharity.org/bg/project/%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%ba-%d0%b5%d0%b3-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%82-%d0%b1%d1%80%d0%b5%d1%85%d1%82/?fbclid=IwAR0ddyOX5nqAsRofDndrGvqL7-LO19o_RkX-s_xu8QDPCd35_iIZ1TIzFoM

 Весела Топалова .“  lightsourcecharity.org/bg/project/ег-бертолт-брехт-гр-пазарджик/#jp-carousel-9125

Описание на проекта

 

Етаж 1

“Вдъхновение”

Първият етаж на нашето училище  е отреден на чуждите езици, които са запазената марка на ЕГ. Заедно с това, входното фоайе е и част от лицето на гимназията. Ето защо по стените на целия първи етаж можете да откриете парченца от пъзела на вдъхновението, което за нас и нашите ученици носи чуждият език и опознаването на чуждата култура. В коридорите и стаите са подредени чудесни визуализации  и крилати мисли, чертаещи пътищата към езиковия свят и мотивацията да твориш и да успяваш. Всичко това, съчетано с освежителен ремонт и новата мебелировка, разположена в коридорите и фоайетата, ще създаде една прекрасна нова  атмосфера!

Етаж 2

“Знание”

Това е най-ключовото място училището не само защото тук е кътчето с историята и успехите ни, административният тракт с учителската стая, кабинетите на администрацията, а и защото знанието е сърцето на всяко училище въобще! А в двете учебни крила е царството на немския език и биологията! Всички нишки на дизайна ни водят към тези светове!

Етаж 3

“Екология”

Природните науки в съчетание с магията на словото – това е духовна екология! Една много висока летва, обозначена както от прекрасните изображения, така и от възхитителните мисли на водещи умове в тези области! Защото за нас екологията на първо място е култура на ума и усет към словото и родното. Защеметяваща комбинация, отразена в дизайнерските решения!

Етаж 4

“Космос”

Това вече е етажът на вълшебствата: в научната му част властват магьосниците от областта на химията, а до тях са география, история, философия. Вълнуваща комбинация, всички се чувстват особено на този етаж! Дизайнът е част от тази магия! А необятният космос е пред нас и нашите ученици.

Посетители 1,490 , За деня 2 


Партньори
Харесайте ни!

Архив