Интервю с Десислава Йорданова

от на февр..26, 2020, под Ученици

В края на миналата седмица в камерната зала на Художествена галерия „Георги Машев“ бе открита изложба, към която нашата гимназия е съпричастна. Много почитатели бяха дошли да поздравят Десислава Йорданова – ученичка от 12.д клас. Тя е поредният забележителен талант, израснал буквално пред очите ни.
Картините й са стилово разнообразни, материалите, с които работи – също. Обединява ги младежката жизнерадост, прозираща и в изяществото на подобните на източни гравюри рисунки, и в предизвикателните линии на Татоо-стила.В първия учебен ден след откриването на изложбата блиц интервю с Деси направиха Калояна и Ангел от Клуба по журналистика и творческо писане.
Ето какво сподели младата художничка:
– Здравей, Деси! Според теб, тази изложба привлече ли окото на други артистични души?
– Здравейте! Всъщност, мисля че получих известна доза пренебрежение от другите артисти. Гледаха картините ми, но в изкуството ми виждаха само цветните багри, сякаш дете ги беше рисувало в час.
– В бъдещето ти ще присъства ли изкуството?
– Не възнамерявам да прекъсвам творческата си дейност, но не желая да превърна рисуването в комерсиална цел. Удоволствието би било изгубено. Но изкуството като хоби винаги ще присъства в живота ми.
– Как се чувстваха близките ти след успеха ти?
– Семейството и приятелите ми бяха невероятно развълнувани, бяха трогнати и емоциите бяха силни. Дори мисля, че бяха по развълнувани от мен.
– Има ли хора в живота ти, които са важни за рисуването?
– Започнах в Батак, при г-жа Иванка Домусчиева, а в гимназията ме подкрепи г-жа Даниела Перничева. Благодаря им!
– Какви окуражителни думи би дала на по-свенливите артистични натури в гимназията?
– Млади сме, бъдещето е пред нас! Бъдете напористи, бъдете нахални! /засмива се/ Създавайте приятелства, връзки, събирайте опит! Не спирайте да творите!

бутон за споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив