Забележителен успех на зрелостниците от випуск 2024

от на юни.18, 2024, под Ученици

За поредна година учениците, които завършват Езиковата гимназия, заемат престижното първо място в Пазарджишка област по резултати от ДЗИ. Но тази година можем да се похвалим с изключително високия среден успех на випуска от ДЗИ и големия брой пълни шестици и на двата изпита.
През настоящата учебна година дванадесетокласницитевъв випуска са 201, като отлични оценки и на двете матури имат 171 от тях! Средният успех от ДЗИ на училището ни на матурата по български език и литература е Много добър 5,19, по английски език – Отличен 5,50. Успехът по профилиращите предмети математика, история и цивилизации, философия и биология и здравно образование също е много добър, което е с една единица по-висок резултат от средния за страната.
64 зрелостници са получили оценка Отличен на матурата по български език и литература. Гордост за нас са 8-те пълни шестици на първия задължителен изпит, а пълните шестици по английски език са 27. Изключителен е успехът на Виктория Тодорова от 12. Д, Марина Милчева от 12. А, Мария Манова от 12. А, Радина Петрова от 12. Б и Стефан Мерджов от 12. А, чиито усилия бяха възнаградени с пълни шестици и на двата зрелостни изпита.
Тези резултати са категорично доказателство за високото ниво на подготовка, за отговорността и отдадеността и на учениците, и на техните учители. Вярваме, че този успех, дължащ се на усърдие и упоритост, е само част от поредицата високи постижения на ЕГ „Б. Брехт“.

споделяне в социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив