Иновативни езикови практики в град Смолян

от на апр..09, 2024, под Ученици

Учители от ЕГ „Бертолт Брехт“ – гр. Пазарджик в периода от 27-ми до 29-ти март гостуваха на ЕГ „Иван Вазов“ – гр. Смолян по НП „Иновации в действие“ в партньорство с ЕГ „Христо Ботев“ – гр. Кърджали и ПГ „Константин Фотинов“ – гр. Самоков. Целта на посещението бе споделяне на добри практики и обмяна на опит с прилагане на иновативни методи и подходи в обучението по чужди езици. 

Домакините от гимназията в град Смолян бяха подготвили иновативен урок „Езикова игротека на чужд език“, в който гостуващите ученици и учители се включиха активно в „Escape room” с разнообразни игрови ситуации, разделени на екипи, изпълнявайки задачи със загадки, подготвени на английски,  немски и испански език. В екипната работа по групи, съвместно с  учениците от ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян, активно се включиха и  учителите Спасина Станева, Диана Джукелова, зам. директора госпожа Мария Хаджийска и директора на Гимназията госпожа Велка Недялкова.

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ в град Смолян пренесе присъстващите в друг свят и друго време. Театралните групи с актьорското си майсторство на професионално ниво представиха „Лебедово езеро“ на английски език и „Дон Анаклето Скъперникът“ на испански език. Зад невероятните изпълнения си пролича трудът и опита на учителите от ЕГ „Иван Вазов“ -град Смолян.

В последния ден от мобилността задачата на урока бе откриване на различни културни и исторически обекти по маршрути, определени с помощта на мисловни географски карти със загадки.

В работна среща всички партниращи училища споделиха впечатления от видяното и от получените практически познания в иновативните методи и уроци при чуждоезиковото обучение.

Следващата среща по проекта ще бъде в периода от 27-ми до 31-ви май, когато отново екипите ще се срещнат в град Кърджали, където ще гостуват на Езикова гимнази „Христо Ботев“.

сподели бутон


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив