Награждаване на победителите от Националния ученически конкурс „Наследник съм на…“

от на мар..13, 2024, под Ученици

Днес, 13 март 2024 година, в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ бяха наградени участниците в Националния ученически конкурс „Наследник съм на…“, посветен на 110 години от Балканските войни и организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие съвместно с Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.
Първо място зае Дарина Ибушева от 11. Б клас, на второ място са Лилия Янакиева от 9. А клас и Анастасия Добрева от 9. Г клас, на трето място- Дария Гълъбинова от 9. А клас и Антония Елкина от 9. Г клас.
Учениците разработиха проекти с изследователски характер, свързани с участието на техни предци в Балканските войни. Конкурсът предизвиква интерес към славното историческо минало, към съхраняване на родовата памет и допринася за формиране на патриотично възпитание и национална гордост.
Отличените ученици и техните учители Мариела Цикалова и Соня Николова бяха поздравени от госпожа Велка Недялкова, директор на ЕГ „Бертолт Брехт“, госпожа Дора Дулчева-Величкова, началник на РУО – Пазарджик, подполковник Петър Петров, началник на Военно окръжие – Пазарджик.

spodelime


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив