„EUGEN BERTHOLD FRIEDRICH … IST MEIN NAME“

от на фев..18, 2024, под Ученици

Тази година празнувахме патронния празник на Гимназията с името и творчеството на Бертолт Брехт.
„EUGEN BERTHOLD FRIEDRICH … IST MEIN NAME“ беше назован спектакълът, в който оживя великият майстор на словото и голямата сцена, непримиримият Брехт, пионерът на модерния театър.
Това беше празник на словото, което ни е подарил този изключителен творец с критичното си мислене, търсенето на справедливост и способността си да разгадава човешките неволи и стремежи, да прониква в човешката природа в дълбочина. Това беше празник на връзката между изкуството и човешкото търсене, разгадаване и преоткриване в две от знаменитите му творби –„Майка Кураж и нейните деца“ и „ Опера за три гроша“.
Младостта, красотата и талантът се разгърнаха на широката сцена с възхитителната немска реч на големия автор. Словото, песента, музиката и танцът – изцяло по творбите на Брехт – предизвикаха различни чувства и емоции, но завършиха с овации, усмивки, много цветя и благопожелания.
Най-щастливи бяха прекрасните млади артисти от училищното ателие за словесно изкуство и актьорско майсторство на немски език „SCHAUSPIELWELT”, някои от които стъпваха за първи път на голямата сцена, а само преди месеци бяха пристъпили за първи път прага на ЕГ „Бертолт Брехт“.
Спектакълът – по сценарий, режисура и сценография на ръководителя на театралното ателие – Стефани Ганчева плени пълната зала, възхити многото гости и родители и остави смаяни гостите от Германия, как младите таланти толкова добре владеят немската реч и познават творчеството на своя патрон.
Този празник показа отново, че всички НИЕ – наследници на Бертолт Брехт гледаме на света около нас с очите на критичния съвременник за един по-добър свят.

бутони за споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив