„ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“

от на дек..21, 2023, под Ученици

На 20.12.2023г., Игнажден, усетихме отново магията на сцената! СЪТВОРИХМЕ заедно традиционния Коледен концерт на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ по мотиви от Йовкови разкази – „ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“. Екипът, който реализира празника ни тази година, включва учителите Албена Узунова, Весела Топалова, Петя Енкина, Диана Джукелова и Стоян Стоянов.
Поверието гласи, че е важен първият, който пристъпва в дома ни, първият, с когото ще говори душата ни. В това най-истинско време – дните преди Рождество, нашият коледен дом – сцената на ДКТ „Константин Величков“ – засия от настроението и вдъхновението на ученици, учители, родители и гости. Празникът ни беше уважен лично от кмета на Община Пазарджик – Петър Куленски, който също е възпитаник на училището ни. С нас танцуваха ПТС „Чавдар“, а на мандолини ни посвириха инструментална група „Мандолинат“ към ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.
Наред с веселието всеки от нас обръща и поглед към себе си, задава въпросите си към онази сила, която е над всички нас – говорим с Бога! Този разговор е труден, но истински, носи радостта от споделянето, носи равносметката на отминалото време, носи и мечтите за едно по-светло утре.
И нека по-често да си спомняме Йовковите думи, че „има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго – любовта между хората“. Светли рождествени празници!

spodelime


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив