Ученически обмен

от на окт..02, 2023, под Ученици

Група от 12 ученици от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, с ръководители-преподавателите по немски език Пенка Иванова и Лилия Мерджова от 24 до 30 септември бяха на седмичен обмен с техни връстници в град Дортмунд, Германия. Групата участва в проект за ученически обмен по програма „Еразъм“.

В немския град, който се намира в провинция Северен Рейн-Вестфалия, учениците гостуваха на възпитаници от елитната гимназия „Ан дер Швайцер Алее“. Програмата, подчинена на темата за икономическото преобразяване на Рурската област, бе много  бе много разнообразна-освен учебни занятия по проекта, учениците успяха да посетят културни и исторически забележителности-музея ДАЗА, Вестфален парк, езерото „Фьоникс зее“, арт-центъра „Фьоникс де Люмие“, катедралата в Кьолн, която е архитектурното чудо на Германия, музея на шоколада в Кьолн, индустриалния комплекс „Цол Ферайн“ в гр. Есен, където се намира бивша мина за въглища. И разбира се, стадионът с музея на легендарния футболен отбор „Борусия“-Дортмунд. Нашите ученици от 10-ти и 12-ти клас показаха много добро владеене на езика на Гьоте и Шилер, като се включваха с интерес и знания в съвместната проектна работа в немската гимназия.
Миналата учебна година немски ученици бяха наши гости и сега от своя страна нашите ученици бяха настанени да живеят в немски семейства.

споделяне в социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив