Пулсът на времето отчита пореден възхитителен успех на учениците и учителите от Езикова гимназия „Б. Брехт”

от на юли.07, 2023, под Ученици

На 29.06.2023 г. по инициатива на РУО – Пазарджик в Лапидариума на Историческия музей в града се проведе тържествено награждаване на най-талантливите ученици, победители в олимпиади и състезания, както и на техните учители. На празника бяха поканени всички ученици с достойно представяне и лауреати в извънкласните дейности със състезателен характер в област Пазарджик. Много радостен е фактът, че най-многобройно бе представителството на Езикова гимназия „Б. Брехт”.

Началникът на РУО-Пазарджик г-жа Дора Дулчева и старши експертите лично приветстваха отличените и връчиха грамотите за постигнати високи резултати при подготовката и участието в Националния кръг на олимпиадите по български език и литература, немски език, английски език и  френски език. Вдъхновени и озарени, 14 ученици от нашето училище бяха аплодирани от публиката. Сред тях има един Национален лауреат от Олимпиадата по БЕЛ- Елиз Юсеин от 12.а клас и един ученик с две номинации- от олимпиадите по БЕЛ и немски език- Теодор Кишов от 9.г клас.  

За специален принос към образованието в град Пазарджик бяха наградени учителите на отличените ученици- вдъхновители на трудния път за познаване на творческата сила на Словото.  Специални грамоти получиха и изявилите се със своите иновативни проекти организатори на Областната конференция по природни науки. В тази категория на наградените на сцената излязоха учителите по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, физика и астрономия. Общо 17 учители от нашето училище представиха българския учител като творческа личност с амбиция, организационен и педагогически талант.

Гордеем се с нашите победители- умни, надарени и борбени! Поздравяваме с успеха всички наградени! Благодарим им, че за пореден път доказаха, че Езикова Гимназия „Б. Брехт” възпитава и обучава младите хора, които творят пулса на времето! На всички- учители и ученици, желаем нови творчески успехи!

сподели ме


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив