Творческа среща с Валентина Радинска

от на юни.11, 2023, под Ученици

 На 07. 06.2023 година възпитаници на ЕГ „Бертолт Брехт“ се запознаха с един от най-известните съвременни български творци Валентина Радинска. Учениците имаха възможност да се докоснат до нейното стилистично изящно творчество, изпълнено с дълбочина и искреност. Срещата бе проведена в изпълнение на дейностите по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул „Библиотеките като образователна среда“.

Валентина Радинска е автор на 13 книги със стихове, както и на документалния роман „Ние с Коко. Крикор Азарян отблизо”,претърпял две издания, на литературно-критическото изследване „Димчо Дебелянов и Повелителя на вълците”, както и на сценарии за 3 документални и един телевизионен филм.

Стиховете на Валентина Радинска са преведени на всички европейски езици. Тя е носител на множество национални награди за поезия.

Пред младите хора Валентина Радинска говори почти час. На тях тя разказа за магията на литературата и даде съвет да четат повече книги, защото е важно да се развива чувствителност към малките неща, към всекидневието, към това, което ни заобикаля. На младите си почитатели поетесата обясни, че литературата е начин да интерпретираме света около нас, затова четенето е важно днес, в кризисно време. В края на срещата имаше възможност за въпроси към нея, където възпитаниците на гимназията взеха активно участие.

Елена Бояджиева – старши учител по български език и литература

сподели ме


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив