Ученически обмен между Пазарджик и Дортмунд

от на май.10, 2023, под Ученици

Endlich! Най-после! Тази година Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ успя да възобнови една прекрасна традиция за ученически обмен с партньорски училища от немско езични страни – неповторима възможност за практическо приложение на изучавания чужд език, обмяна на знания, опит, нови впечатления и позитивни емоции.
От 1. май до 5. май училището ни беше любезен домакин на група ученици и учители от гимназия „Ан дер Швайцер Алее“ в гр. Дортмунд, Германия.
Предложихме интензивна и разнообразна програма за нашите гости с акцент върху актуална проблематика не само в България и Германия, а и в глобален мащаб: Устойчиво развитие.
Гостите и нашите ученици – домакини участваха в смесени работни групи с конкретни практически задачи за сравнителен анализ на проблемни области, както и за търсене  и намиране на работещи решения. Резултатите от съвместния проект бяха представени на Четвъртата Областна ученическа конференция по природни науки, чиито инициатор и домакин също е  Езиковата.
Благодарим на родителите, отворили домовете и сърцата си за връстниците на техните деца – вече и наши общи приятели.
През есента това ползотворно сътрудничество ще продължи с гостуване на нашите ученици и учители в гр. Дортмунд, което ще бъде финансирано със средства по Програма Еразъм+ на Европейската комисия.
Поместваме снимки от учебната и културната програма – доказателство и пример за толерантно междукултурно общуване, традиционно българско гостоприемство, топъл спомен от нови впечатления и надежда за дълготрайно партньорство и приятелство.

сподели бутон


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив