IV-та Областна ученическа конференция – ПАЗАРДЖИК БИО 2023г.

от на май.05, 2023, под Ученици

Днес се проведе IV-та Областна ученическа конференция – ПАЗАРДЖИК БИО 2023г. на тема: „Природните науки – сърцето на устойчивото развитие“

Конференцията се организира и провежда от РУО – Пазарджик и ЕГ „Бертолт Брехт“, гр. Пазарджик с любезното съдействие на Община Пазарджик.

Участваха ученици и екипи от 14 училища от област Пазарджик, които:

– представиха авторски идеи и интерпретации на определени теми, въз основа на извършени изследвания, целящи решаването на екологични и здравословни проблеми;

-защитаваха собствени позиции по актуални за обществото ни проблеми;  

-презентираха проектна и изследователска дейност и  инициативи за опазване на околната среда и биоразнообразието;

-развиха умения за екипна работа чрез презентиране и популяризиране на проектен опит и практики  в областта на природните науки.

 Откриването на областната конференция започна  със  символично  запалване  на  огъня на познанието от Велка Недялкова, директор на ЕГ “Бертолт Брехт“. На конференцията присъстваха Весела Тодорова, старши експерт по природни науки и екология, експерти от РУО гр. Пазарджик, доктор Димитър Савов, директор на РЗИ , директори на училища, учители и ученици.

Представянето на проектите се превърна в своеобразен триумф на знанието, креативноста и вдъхновението.  Обмена на идеи и знания от различните участници  бе впечатляваща.

По време на Постерната сесия ПГХХТ – гр. Пазарджик представи химични експерименти и workshop.

Благодарим на всички, които взеха  участие в пленарната и постерната сесии, за положения труд и за достойното представяне.

споделяне в социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив