Интригуващ интегриран урок по философия и литература – „Обичам те, татко!”

от на апр..27, 2023, под Ученици

„Обичам те, татко!” Изборът между дълга и егоизма- Това е темата на един интегриран урок обобщение по философия и литература, който подготвиха талантливите ученици от 9.е клас и техните учители Ангелина Делийска и Диана Стоева. На 21.04 се проведе един интригуващ час за същността и противоречивостта на родовите отношения.

Учениците представиха уменията си както в индивидуална проучвателна и аналитична дейност по двата предмета, така и в екипната работа на интерпретатори, на участници в ролева игра, student teaching и драматизация. В часа бяха използвани материали, изработени от членовете на екипите- картина, схематични изображения, графики, икона, дървени сърца и свитъци. Някои от тези предмети гостите на часа получиха като подаръци. Младите философи изследваха важността на избора на ценности, които да служат като ориентир в отношенията родители-деца. Извеждането на идеята за мярата като добродетел стана възможно и чрез примерите на младите литератори, които съизмериха родовите отношения в митовете, фолклора и литературата на реализма. Бяха демонстрирани отлични речеви умения за излагане на позиция, аргументиране и участие в спор. 

Ласкави бяха отзивите на експертите от РУО-Пазарджик и на учители от цялата област. Желаем на амбициозните ученици и на техните преподаватели нови предизвикателства и нови успехи по пътя на знанието! 

spodelime


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив