Bulgarian Creative Writing Competition

от на фев..15, 2023, под Ученици

За поредна година впечатляващ брой ученици от Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ се включиха в престижното състезание по творческо писане на английски език (Bulgarian Creative Writing Competition), организирано от  Корпуса на мира / COR Plus / със съдействието на Американското посолство в България и Британския съвет. И за пореден път имаме повод да се гордеем с нивото на английски език и богатото въображение на нашите ученици. Всички 64 участници получиха сертификати за отлично представяне в състезанието, като Християна Кабашка 9 Е и Александра Стоянова 12 Д клас се класираха за национален финал. Александра Стоянова доказа, че има необикновен талант да пише на английски език и грабна третото място в най-оспорваната възрастова група – 12 клас.

Тя присъства на Националната церемония по награждаването в гр. София, където пред многобройна аудитория прочете своя поезия.

Пожелаваме на младата надежда Християна и на доказалата се вече като творец Александра много поводи за вдъхновение и себегордост в бъдещите им участия.

За всички останали креативни участници – участвайте, творете и късмет следващата година!

бутони за социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив