ДВЕ ПЪРВИ места на наши ученици на Националния ученически конкурс „Вазовата България“!

от на юли.06, 2022, под Ученици

  В Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ отново имаме повод за гордост  и радост за успехите на наши ученици, които  постигнаха призови места на национална изява.

   „Вазовата България“ е уникален по рода си Национален ученически конкурс, организиран от Къща музей „Иван Вазов“ и Община Сопот, съпътстващ честването на годишнините от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Музеят е паметник на културата от национално значение и негова основна мисия  е издирване, изучаване, опазване и популяризиране  творчеството на Иван Вазов. Той работи в полза на обществото – за неговото духовно и културно обогатяване, както и за децата на България – бъдещето на нашия народ. 

      През настоящата 2022 г. конкурсът „Вазовата България“ се проведе за осма  поредна година.  Той е  насочен към всички български ученици  в/и извън територията на България, като им дава възможност да разгърнат творческото си въображение.

    На първо място в категорията Проект са класирани учениците от 10 Д клас с ръководители Василка Стоянова, ст. учител по БЕЛ, и Нина Моллова, гл. учител по БЗО. Те  участваха с  разработка на интегриран проект „Гените Вазови“. Те представиха резултатите от своето изследване на генетичното наследство на Вазовото семейство по белега цвят на очите, като обвързаха знанията по литература и история за творчеството и паметта със знанията по биология за наследствеността. 

    В категорията Драматизация отново на първо място са класирани учениците от Театрално ателие „Първи стъпки на сцената“ с ръководител Василка Стоянова, които представиха адаптирани сцени от Вазовата пиеса „Двубой“. Младите таланти на Езикова гимназия са възнаградени за своята вдъхновена игра да покажат  непримиримата вражда на един дуел.  

     Да си пожелаем  здраве и нови творчески успехи на даровитите ученици от Езикова гимназия „Б. Брехт“!

бутон за споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив