„Ние сме трохите на живота”

от на юли.04, 2022, под Ученици

Това заявиха със самочувствие учениците от 11.а клас на открития урок обобщение по БЕЛ , който се проведе на 28.06./вторник/ в каб.305 на ЕГ”Б. Брехт” с ръководител г-жа Диана Стоева. През текста на Радичковия фрагментарен роман „Ноев ковчег” бяха реализирани съпоставителни анализи и тълкувания върху петте тематични области от обучението по БЕЛ. Фигуративно беше представена идеята, че Ноевият ковчег е книгата, която затваря в страниците си цялото богатство на преживения живот. Петте екипа обвързаха текстовете от учебната програма с музикални пиеси или песни, с цветовата символика, със знанията си по биология, химия, география, свят и личност.

В ковчега влязоха говорители или литературни герои, за да бъде  спасена паметта ни.

Сняг, силивряк, светилник, стълба и препис на „История славянобългарска”– това се предметите, които символично означиха ония универсални ценности, които са ни нужни, за да оцелее Духът. Учениците вдъхновено говориха и  драматизираха, влязоха дори в ролята на разказвача в Радичковия роман.

Всеки един от гостите получи в бутилка послание за спасение, създадено по повод на проекта”Трохите на живота” от Елиз Юсеин. Никой не напусна кабинет 305 безразличен в този ден- това доказва, че наистина всички участници бяха трохите на живота, които ще захранят бъдещето.

социално споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив