ЕГ „Бертолт Брехт“ беше домакин на международно събитие за обучение и ученически обмен по международен проект VR EDUCATION , програма Еразъм+ от 10 до 15 юни 2022 г.

от на юни.20, 2022, под Ученици

От 10 до 15 юни езикова гимназия „Бертолт Брехт“ от гр. Пазарджик беше домакин на международно събитие в рамките на проект VR EDUCATION „Внедряване на образователен подход базиран на виртуална реалност в средните училища“, финансиран от програма Еразъм+. В събитието взеха участие учители, ученици и експерти по иновативно образование от три държави: България, Хърватия и Северна Македония.

По време на това събитие, ученици от трите гимназии, които участват в проекта, ЕГ „Бертолт Брехт“, СОУ „Люпчо Сантов“ от гр. Кочани, Северна Македония и средното училище на гр. Лудбрег от Хърватия се съревноваваха помежду си в рамките на образователна игра Escape Room, разработена специално за проекта и ползваща технологията виртуална реалност. По време на тази игра, учениците попадат във виртуална стая, в която трябва да решат редица задачи по различни предмети, химия, физика, математика, география и английски език и едва след това могат да излязат от стаята. Българският отбор, в състав Ния Байкова, Вера Андреева и Георги Георгиев се представиха най-добре от всички отбори и заеха първо място в играта.

Експерти от Хърватия демонстрираха пред ученици от осми клас на ЕГ „Бертолт Брехт“ какво представлява технологията виртуална  и добавена реалност, как тази иновативна технология може да се ползва за различни образователни цели, какво представлява играта Escape Room и как могат да бъдат инсталирани и други интересни образователни игри на съществуващото оборудване.

Повече за проекта, както и новини за дейностите до момента и такива, които предстоят може да откриете на уебсайта на проект VR EDUCATION: http://virtualrealityedu.eu

социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив