Огънят на знанието пламва на Третата областна ученическа конференция по природни науки

от на апр..30, 2022, под Ученици

Конференцията се организира за трета година от ЕГ “Бертолт Брехт”, РУО – Пазарджик, Община Пазарджик.

 От зората на нашето съществуване има един огън, който ни спасява и в най-мрачните векове на тирания и безчовечност- това е огънят на познанието!
Откриването на третата областна конференция на тема: „Природните науки вдъхновяват“  започна  със  символично запалване  на  огъня на познанието от г-жа Велка Недялкова, директор на ЕГ“Бертолт Брехт“. Огънят е израз на онази искра, която  ни събира  всички нас , която ще гори в душите ни – искрата на любовта към знанието!

Гости на конференцията бяха: Петя Цанкова – заместник областен управител,  Дора Дулчева – Величкова, началник на РУО- Пазарджик,  Весела Тодорова – старши експерт природни науки и екология при РУО – Пазарджик, директори на училища, учители и ученици.

 В конференцията взеха участие  ученици и техните ръководители от следните училища: ЕГ ”Бертолт Брехт”, СУ „Георги Бенковски“, ПМГ ”Константин Величков”, ОУ“ Проф. Иван Батаклиев“, Първо основно училище “Свети Климент Охридски“, ПГ „Иван С. Аксаков“, СУ „Александър Иванов – Чапай“- град Белово, СУ „Методий Драгинов“- с. Драгиново, ОУ ”Отец Паисий“- град Батак, ПГХХТ – Пазарджик , СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велинград.

Представянето на проектите се превърна в своеобразен триумф на знанието, креативноста и вдъхновението .  Обмена на идеи и знания от различните участници  бе впечатляваща.

По време на Постерната сесия ПГХХТ Пазарджик представи химични експерименти и workshop, а учениците от ЕГ“Бертолт Брехт“ показаха възможностите за обучение чрез виртуална реалност.
ЕГ „Бертолт Брехт“ работи по проект „Project VR EDUCATION” и в гимназията са закупени десет комплекта Oculus Quest 2, десет VR- очила, които работят със смартфон и смарт телевизор. Може да научите повече за проекта на http://virtualrealityedu.eu/

Oculus Quest 2

Благодарим на всички , които взеха  участие в пленарната и постерната сесия, за положения труд  и достойно им представяне. Насладихме се на презентационните умения на участниците, докоснахме се до енергията и ентусиазма на младостта. Станахме свидетели на желанието, целеустремеността и таланта на учениците от Пазарджишка област. Ученици, с които Пазарджик може само да се гордее.
Ученическата конференция показа колко важни са природните науки и каква роля играят в нашето ежедневие.

За нас беше удоволствие, че станахме част от  събитие, което е стъпка по пътя към познанието. Събитие, което ще помним и за което ще разказваме с гордост. С пламък в очите, запален от любов към природните науки, ще си спомняме за Третата областна ученическа конференция по природни науки ,,Пазарджик БИО 2022“

Александра Стоянова,  Анджелина Ангелова  – 11 клас
ЕГ „Бертолт Брехт“
водещи на  на конференцията

spodelime


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив