Франкофония 2022 – “Antistress à la française”

от на апр..14, 2022, под Ученици

Идването на пролетта и месец март за френските паралелки са свързани с дейностти, отбелязващи Деня на Франкофонията и френския език. Тази година вниманието бе насочено към осмокласниците, които за първи път проговарят на френски език, и изучаването на езика ги затруднява много. Затова те бяха въвлечени от „по-старшите“ в една дигитална игра на загадки (escape game), разгадаването на които ще им помогне да се научат да преодоляват стреса от сложния и труден френски език. Така рисуването , спорта, песните и личното творчество, основни мисии за изпълнение в играта, отключиха посланието към осмокласниците, с което те тържествено се заклеха да усвояват френския език, като не спират да се забавляват дори и с помощта на дигитални ресурси на френски език.

Основни участници в предизвикателството бяха учениците от VIII  ж, включени в групата за занимания по интереси „ Млад франкофон”, с ръководител г-жа Доротея Николова.  Загадките задаваха „по-старшите” франкофони, а забавлението беше за всички присъстващи.

Франкофонското събитие уважиха и подкрепиха г-жа Велка Недялкова директор на гимназията, г-жа Мария Хаджийска – зам. директор , г-жа Елена Якимова- зам. директор, колеги учители, обичащи френския език.

През месец март наши ученици взеха участие в различни дейности: състезанията „Предизвикателството на четенето“ и „Маратон по писане“, предложени от Френския културен институт;  конкурс по превод на поезия и проза от френски език, организиран от IV ЕГ „Фнедерик Жолио-Кюри“ – гр. Варна.

социално споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив