Почетно трето място за ученици от ЕГ „Бертолт Брехт“ на проведения за първи път у нас Философски филмов фестивал , организиран от Българско Философско общество

от на юни.10, 2021, под Ученици

В конкурса  взеха участие 105 филма от цялата страна,  като  авторският проект на  екипа Здравко Мерджанов, Станислава Петрова , Мартин Чавдаров от 11.в клас и Пламена Генкова от 11 д. клас,  зае своето място в челната тройка за изработването на  анимация  METAMORPHOSIS TRIBUS  по  текст от книгата  на Фридрих Ницше  “Тъй рече Заратустра”.

Престижното жури в колектив от проф. Цочо Бояджиев , проф. Георги Каприев от СУ „ Климент Охридски“ и  Савина Петкова, King’s College London, Film Studies, Graduate Student , поздрави нашите ученици на онлайн церемонията по обявяването на резултатите от конкурса, изказвайки  поздравления за креативната идея, претендираща за  сериозна философичност и оригиналност.  Позитиви бяха отправени и към естетическата визия и кинематографичните умения на екипа. Журито обърна специално внимание на интерпретацията на текста на немския философ, считайки, че визуалният разказ, сътворен от нашите ученици, въплъщава убедителността и херменевтичната гледна точка на тяхната позиция. В интервю  Здравко Мерджанов  благодари на журито за получения приз и подчерта, че съвременните млади хора имат нужда от повече такива инициативи,  които да ги стимулират да намират вдъхновение и да развиват интелекта и въображението си. Учител консултант по този проект беше госпожа Гергана Краева.

                      Филмът е достъпен на  https://www.youtube.com/watch?v=1lkq5J4SbvY.

Автор: Станислава Петрова от 11.в клас

бутони към социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори
Харесайте ни!

Архив