Сайт

Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ е сред акредитираните организации в сектор „Училищно образование“ по Програма „Еразъм+“

by on дек..21, 2021, under Сайт, Ученици

Присъждането на индивидуална акредитация по Програма „Еразъм+“ нарежда ЕГ „Бертолт Брехт“ сред двадесет и петте български организации в сектор „Училищно образование“, които ще получат облекчен достъп до финансиране за периода 2021 – 2027 г.. Ключовите дейности по програмата подкрепят международното сътрудничество, развитието, трансфера и внедряването на иновативни практики и образователни продукти на местно, национално и европейско ниво.

Планираните физически мобилности и транснационални обмени на добри практики  ще мотивират учениците и техните учители да продължат да работят в синхрон с международните образователни тенденции, да постигат заедно високи и трайни резултати в профилираната подготовка.

Получената акредитация е едновременно висока оценка за професионализма и усърдието на екипа на гимназията, реализирал успешно няколко проекта по Програма „Еразъм+“, и изключителна възможност за участие на училищната общност в междукултурния образователен диалог.

Коментарите са изключени за Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ е сред акредитираните организации в сектор „Училищно образование“ по Програма „Еразъм+“ more...

„От извора на българската красота и сила“

by on юни.20, 2016, under Сайт, Ученици

Майсторски клас по български език и литература
на учениците от 10З и 11В клас на ЕГ „Бертолт Брехт“
и Весела Топалова
в диалогичен прочит на поемите
„Изворът на Белоногата“ от П.Р. Славейков
и „Ралица“ от П.П. Славейков

 На 09.06.2016г. в къщата музей „Константин Величков“ учениците от 10З и 11В клас на ЕГ „Бертолт Брехт“ ни направиха част от своя празник, като ни пренесоха по един нетрадиционен начин „в стари години отколе“ при самия извор на българската красота и сила. Интегрираният урок по български език и литература, в който те взеха участие, беше финалният етап от извънкласната им работа в майсторски клас.

Приемайки предизвикателството да участват в майсторски клас, единадесетокласниците влязоха в ролята на ментори, като поведоха десетокласниците в едно литературно приключение. Чрез съпоставка на творбите на баща и син Славейкови – „Изворът на Белоногата“ и „Ралица“ – по-малките ученици направиха първите си крачки към литературата за догодина, а по-големите бяха по-опитните им партньори, познаващи добре и двата текста. Предварителната работа на учениците в майсторския клас беше поднесена като своеобразен спектакъл, в който изследователски екипи и от двата класа паралелно коментираха и сравняваха и двата художествени текста.

Общото и в двете произведения е жената – многолика и покоряваща с красотата и силата на духа си. Ето защо учениците показаха различните лица на българката както буквално, така и символично. Художественият текст оживя чрез актьорска игра, музика и слово, за да постави въпросите, какво означава да си българка като Гергана и Ралица днес и можем ли да бъдем такива.

Leave a Comment more...

Отзивчив дизайн на сайта

by on дек..09, 2015, under Сайт

Сайтът на ЕГ „Бертолт Брехт“ Пазарджик вече разполага с отзивчив дизайн, който да взаимодейства със съвременните телефони.

Казано на по-прост език вече не е нужно да приближавате дадена секция на egbb.org, когато сърфирате в него чрез различно от компютър или лаптоп устройство.

Компонентът responsive е от ключова роля за всички съвременни сайтове и за мен е удоволствие да го презентирам. В идните дни отзивчивостта ще става все по-добра.

Поздрави,

Ivan Popov~ Webmaster

Leave a Comment more...

Партньори
Харесайте ни!

Архив