Ученици

Отново повод за гордост

by on фев..23, 2024, under Ученици

Възпитаници на  Езикова гимназия „Бертолт Брехт”  завоюваха призови места в ежегодното  Национално състезание по немски език на издателство „Клет”, в което участваха 72 училища от цяла България. В различните нива на владеене на езика участваха над 250 състезатели.  Лъчезар Петров от VІІІ г клас се класира на  трето място в ниво А1, Елица Стоянова от ІХ г също завоюва трето място в ниво А2, а Теодор Кишов от Х г клас грабна ПЪРВО  място в своето ниво В1.

По традиция домакин на националния кръг бе Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч. Победителите ще бъдат наградени на официална церемония на 13 април 2024 година в гр. София. Освен награди за призовите места, всички явили се на националния кръг ще получат сертификат за участие.Честито на победителите! Пожелаваме успешно покоряване на нови върхове!

Коментарите са изключени за Отново повод за гордост more...

Подаване на документи за стипендии

by on фев..21, 2024, under Ученици

Започна процедура за подаване на документи за стипендии. Повече за условията, на които трябва да отговарят учениците, кандидатстващи за стипендия през втория срок на учебната 2023/2024 година, реда, по който ще се попълват и предават необходимите документи, и начина на изплащане на стипендиите: https://egbb.org/?page_id=7375

Коментарите са изключени за Подаване на документи за стипендии more...

„EUGEN BERTHOLD FRIEDRICH … IST MEIN NAME“

by on фев..18, 2024, under Ученици

Тази година празнувахме патронния празник на Гимназията с името и творчеството на Бертолт Брехт.
„EUGEN BERTHOLD FRIEDRICH … IST MEIN NAME“ беше назован спектакълът, в който оживя великият майстор на словото и голямата сцена, непримиримият Брехт, пионерът на модерния театър.
Това беше празник на словото, което ни е подарил този изключителен творец с критичното си мислене, търсенето на справедливост и способността си да разгадава човешките неволи и стремежи, да прониква в човешката природа в дълбочина. Това беше празник на връзката между изкуството и човешкото търсене, разгадаване и преоткриване в две от знаменитите му творби –„Майка Кураж и нейните деца“ и „ Опера за три гроша“.
Младостта, красотата и талантът се разгърнаха на широката сцена с възхитителната немска реч на големия автор. Словото, песента, музиката и танцът – изцяло по творбите на Брехт – предизвикаха различни чувства и емоции, но завършиха с овации, усмивки, много цветя и благопожелания.
Най-щастливи бяха прекрасните млади артисти от училищното ателие за словесно изкуство и актьорско майсторство на немски език „SCHAUSPIELWELT”, някои от които стъпваха за първи път на голямата сцена, а само преди месеци бяха пристъпили за първи път прага на ЕГ „Бертолт Брехт“.
Спектакълът – по сценарий, режисура и сценография на ръководителя на театралното ателие – Стефани Ганчева плени пълната зала, възхити многото гости и родители и остави смаяни гостите от Германия, как младите таланти толкова добре владеят немската реч и познават творчеството на своя патрон.
Този празник показа отново, че всички НИЕ – наследници на Бертолт Брехт гледаме на света около нас с очите на критичния съвременник за един по-добър свят.

Коментарите са изключени за „EUGEN BERTHOLD FRIEDRICH … IST MEIN NAME“ more...

„Eugen Bertolt Friedrich….. ist mein Name“

by on ян..31, 2024, under Ученици

Коментарите са изключени за „Eugen Bertolt Friedrich….. ist mein Name“ more...

Обучение в електронна среда

by on ян..31, 2024, under Ученици

Във връзка със Заповед №РД01-79/29.01.2024 г. на Директора на РЗИ-Пазарджик е въведена временна противоепидемична мярка за периода 31.01.2024 г. – 02.02.2024 г. вкл. за преустановяване на присъствен учебен процес и провеждане на извънкласни занимания и организационни дейности с ученици, и със Заповед на Министъра на образованието и науката, се организира обучение от разстояние в електронна среда в Microsoft Teems.
1. учебен час 8:00 – 8:40
2. учебен час 8:50 – 9:30
3. учебен час 9:40 – 10:20
4. учебен час 10:40 – 11:20
5. учебен час 11:30 – 12:10
6. учебен час 12:20 – 13:00
7. учебен час 13:10 – 13:50
8. учебен час 14:00 – 14:40

Коментарите са изключени за Обучение в електронна среда more...

„The poisoned violin“

by on ян..27, 2024, under Ученици

Ученичката Анелия Попова от Х. Д клас е класирана за национално оценяване като финален кръг на престижното състезание по творческо писане на английски език. Анелия е написала забележителна история на тема: „THE POISONED VIOLIN“/ОТРОВНАТА ЦИГУЛКА/. Това се случва в рамките на 60 минути, а учениците пишат в реално време на компютър, виждайки темата минути преди да бъде дадено начало на състезанието. Поздравления за красивата дарба на Анелия! Нека все така вълнуващо да рисува с думи!

Емилия Дурева

Коментарите са изключени за „The poisoned violin“ more...

Коледен поздрав

by on дек..22, 2023, under Ученици

Нека Коледа бъде за Вас празник на душата, доброто настроение и незабравимите моменти със семейството и приятелите!
Весела Коледа и щастлива Нова година!

Коментарите са изключени за Коледен поздрав more...

„ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“

by on дек..21, 2023, under Ученици

На 20.12.2023г., Игнажден, усетихме отново магията на сцената! СЪТВОРИХМЕ заедно традиционния Коледен концерт на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ по мотиви от Йовкови разкази – „ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“. Екипът, който реализира празника ни тази година, включва учителите Албена Узунова, Весела Топалова, Петя Енкина, Диана Джукелова и Стоян Стоянов.
Поверието гласи, че е важен първият, който пристъпва в дома ни, първият, с когото ще говори душата ни. В това най-истинско време – дните преди Рождество, нашият коледен дом – сцената на ДКТ „Константин Величков“ – засия от настроението и вдъхновението на ученици, учители, родители и гости. Празникът ни беше уважен лично от кмета на Община Пазарджик – Петър Куленски, който също е възпитаник на училището ни. С нас танцуваха ПТС „Чавдар“, а на мандолини ни посвириха инструментална група „Мандолинат“ към ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.
Наред с веселието всеки от нас обръща и поглед към себе си, задава въпросите си към онази сила, която е над всички нас – говорим с Бога! Този разговор е труден, но истински, носи радостта от споделянето, носи равносметката на отминалото време, носи и мечтите за едно по-светло утре.
И нека по-често да си спомняме Йовковите думи, че „има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго – любовта между хората“. Светли рождествени празници!

Коментарите са изключени за „ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“ more...

Коледна приказка

by on дек..20, 2023, under Ученици

Традиционният коледен открит урок „Christmas Tale“ проведоха учениците от 8. Д и 8. Е класове на ЕГ „Бертолт Брехт“. Той отново разкри техните езикови и артистични възможности. Под ръководството на учителите по английски език – г-жа Цветелина Килитанова и г-жа Атанаска Димитрова, учениците бяха подготвили специална програма, включваща изпълнения на коледни песни, танци, видео рецепти, актьорски моменти, сравнение на българските и британските коледни обичаи и традиции, коледни онлайн игри и много емоции. Коледа е празник, който свързваме със семейния уют, с новото начало, надеждата и с подаръците. Коледарите пожелаха успех и благоденствие на всички участници и гости на урока!

На урока присъстваха г-жа Снежанка Иванова – Старши експерт по чужд език и по майчин език, г-жа Велка Недялкова – Директор на ЕГ „Б. Брехт“, г-жа Мария Хаджийска и г-жа Елена Якимова, Заместник-директори в училището, учители от гимназията, родители и учители по английски език от областта. Госпожа Иванова и госпожа Недялкова поздравиха всички участници и отправиха своите пожелания към тях за топли и светли рождественски празници.
Благодарим на всички ученици за вложеното желание и старание за реализирането на този незабравим урок!

Коментарите са изключени за Коледна приказка more...

Коледен концерт

by on дек..13, 2023, under Ученици

Когато дойде това време от годината, коледното време, наред с веселието всеки от нас обръща и поглед към себе си, задава въпросите си към онази сила, която е над всички нас – говорим с Бога! Да бръкнем дълбоко в душите си, да ни олекне, че да ни е светло.
Каним Ви на традиционния Коледен концерт на Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ по мотиви от Йовкови разкази – „ПО КОЛЕДА ГОВОРИМ С БОГА“.
На  20.12.2023 г., от 18.00 часа, в залата на ДКТ „Константин Величков“.

Коментарите са изключени за Коледен концерт more...

Партньори




Харесайте ни!

Архив