Author Archive

Ученически обмен във Франция

by on ное..23, 2023, under Ученици

Успешно приключи гостуването на група ученици от ЕГ „Бертолт Брехт“ Пазарджик в обменна визита в лицей Броселианде, Гер, Франция от 6.11.2023 до 12.11.2023 по проект Еразъм+ 2023-1-BG01-KA121-SCH-000119774. Темата на проекта бе: YOUR HERITAGE IS MY HERITAGE (Културно наследство). След посещението на културната забележителност Мон Сен Мишел, паметник на ЮНЕСКО, учениците работиха в 5 работни групи върху темите: Landscape, Colours, Mass Tourism, The5 Elements, Spirituality. Постерите за изложбата бяха разгледани от учители и родители, които организираха почерпка за всички ученици в проекта! Българската маса привлече внимание с вкусната лютеница и луканка, оценени високо от гости и домакини! През деня учениците участваха в дискусия и подкаст с кмета на гр. Биньон, за устойчивото развитие на регионите, осигуряване заетост за младите хора, европейските проекти в подкрепа на регионите и европейската солидарност. Младежите показаха гражданска ангажираност и интерес към актуалните теми. Имахме възможност да посетим и град Рен, основан от викингите, да се запознаем с културното и историческо наследство на област Бретан. Последният ден бе посветен на изследване на културните забележителности на гр.Париж – останахме очаровани от богатото историческо наследство, атмосферата на свобода и имперско величие. Сбъднахме и мечтата на всички ученици от групата да видят Айфеловата кула осветена – уникална гледка, която не може да се забрави! Благодарим на нашите френски домакини и нидерландски партньори за незабравимите преживявания, ценни познанства, приятелства и ги очакваме да ни гостуват в България през април 2024 година.

Коментарите са изключени за Ученически обмен във Франция more...

Образователната програма в партньорство с Районен съд – Пазарджик

by on ное..16, 2023, under Ученици

На 14.11.2023г. в сградата на Съдебната палата гр. Пазарджик бе официалното откриване на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката и има за цел да повиши правната култура на учениците.
В първата среща по програмата, посветена на статута на магистратите, участваха представители на Ученическото самоуправление и учениците от групите за занимания по интереси „Аз, гражданин на Европа“ с ръководител Гергана Краева и „Единни в многообразието“ с ръководител Мариела Цикалова.
Административният ръководител-председател на съда съдия Христо Георгиев приветства учениците и техните ръководители и изнесе първата лекция на тема „Професията „съдия“ и статут на магистратите“.

Коментарите са изключени за Образователната програма в партньорство с Районен съд – Пазарджик more...

Сертификати на университета Кеймбридж FCE

by on окт..20, 2023, under Ученици

Това са една част от нашите умни и усърдни ученици, които получиха престижните сертификати на университета Кеймбридж FCE /B2/ в резултат на възможността, предоставена от допълнителните часове по Програма занимания по интереси в ЕГ „Бертолт Брехт“. Всички16 ученици, заявили участие в клуба и регистрирали се за изпита го положиха успешно като 6 от сертификатите са с най-висока оценка А и присъдено ниво С1. Поздравления за нашите амбициозни млади умове! През тази учебна година пътешествието продължава с три групи за С1 и В2! Дано догодина по същото време да се похвалим с още по-високи постижения! Гордеем се с вас! Английският език ви обича!

Коментарите са изключени за Сертификати на университета Кеймбридж FCE more...

Стипендии

by on окт..06, 2023, under Ученици

Започна процедурата за отпускате на стипендии. Указания за условията, на които трябва да отговарят учениците, кандидатстващи за стипендия през първия срок на учебната 2023/2024 година, реда, по който ще се попълват и предават необходимите документи и начина на изплащане на стипендиите: https://egbb.org/?page_id=7375

Коментарите са изключени за Стипендии more...

ВАЖНО за ученически обмени по Програма ЕРАЗЪМ+

by on окт..05, 2023, under Ученици

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ за желаещите да участват в ученически обмени по Програма ЕРАЗЪМ+!
От 9.10.23 г. стартира процедурата по подаване на кандидатури за участие в ученически обмени през учебните 2023-24 и 2024-25 година:
1. Гимназия „Урсулиненшуле“ гр. Фрицлар, Германия – Домакинство на ЕГ „Б. Брехт“ за периода 21.04 – 27.04.2024 г.
2. Гимназия“Ан дер Швайцер Алее“ гр. Дортмутд, Германия – Домакинство на ЕГ „Б. Брехт“ за периода 02.06 – 07.06.2024 г.
Необходими документи: мотивационно писмо.
Срок за подаване на мотивационните писма в канцеларията: 27.10.2023 г.
Срок за класиране на кандидатите, съгласно обявените критерии: 03.11.2023 г.
За повече информация:
учителите по немски език,
г-жа Килитанова, координатор
г-жа Хаджийска, ЗДУД

Коментарите са изключени за ВАЖНО за ученически обмени по Програма ЕРАЗЪМ+ more...

Ученически обмен

by on окт..02, 2023, under Ученици

Група от 12 ученици от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, с ръководители-преподавателите по немски език Пенка Иванова и Лилия Мерджова от 24 до 30 септември бяха на седмичен обмен с техни връстници в град Дортмунд, Германия. Групата участва в проект за ученически обмен по програма „Еразъм“.

В немския град, който се намира в провинция Северен Рейн-Вестфалия, учениците гостуваха на възпитаници от елитната гимназия „Ан дер Швайцер Алее“. Програмата, подчинена на темата за икономическото преобразяване на Рурската област, бе много  бе много разнообразна-освен учебни занятия по проекта, учениците успяха да посетят културни и исторически забележителности-музея ДАЗА, Вестфален парк, езерото „Фьоникс зее“, арт-центъра „Фьоникс де Люмие“, катедралата в Кьолн, която е архитектурното чудо на Германия, музея на шоколада в Кьолн, индустриалния комплекс „Цол Ферайн“ в гр. Есен, където се намира бивша мина за въглища. И разбира се, стадионът с музея на легендарния футболен отбор „Борусия“-Дортмунд. Нашите ученици от 10-ти и 12-ти клас показаха много добро владеене на езика на Гьоте и Шилер, като се включваха с интерес и знания в съвместната проектна работа в немската гимназия.
Миналата учебна година немски ученици бяха наши гости и сега от своя страна нашите ученици бяха настанени да живеят в немски семейства.

Коментарите са изключени за Ученически обмен more...

Родителска среща

by on сеп..14, 2023, under Ученици

Уважаеми родители,
на 20.09.2023 г. (сряда) от 18:00 часа ще се проведе първата за 2023-2024 учебна година родителска среща. На нея класните ръководители ще ви запознаят с действащите правилници и ще получите организационна информация за предстоящите събития и дейности до края на първи учебен срок.

Коментарите са изключени за Родителска среща more...

Откриване на новата учебна година

by on сеп..12, 2023, under Ученици

До всички от голямото семейство на ЕГ „Бертолт Брехт“ – най-умните, най-красивите и най-талантливите в Пазарджишка област.
Заповядайте на тържественото откриване на новата учебна година

на 15.09.2023 г. от 9:00 часа!
ОЧАКВАМЕ ВИ !

Коментарите са изключени за Откриване на новата учебна година more...

Подбор на ученици за включване в дейности по проект финансиран по програма Еразъм+

by on сеп..08, 2023, under Ученици

Критерии за подбор на ученици за включване в дейности по проект финансиран по програма Еразъм+, ключова дейност КА121 в сферата на Училищното образование, селекционна година 2023-2024 – проект № 2023-1-BG01- KA121-SCH-000119774

Във връзка с планиран международен обмен с ученици по проекта, се набират участници.
1. Първа мобилност Дортмунт, Германия. Селектирането се извърши до 30 юни 2023 година.
2. Втора мобилност Франция. Краен срок за подаване на документи – 20 септември 2023 година.
Документите се подават при г-жа Цветелина Килитанова, координатор на проекта, кабинет 105.
BERTOLT BRECHT SCHOOL – EUROPEAN DIMENSIONS AND QUALITY OF EDUCАTION/ ЕГ „БЕРТОЛТ БРЕХТ” – ЕВРОПЕЙСКИ ИЗМЕРЕНИЯ И КАЧЕСТВО НА ОБУЧЕНИЕТО
Акредитиран проект финансиран по програма Еразъм+ , ключова дейност КА121 в сферата на Училищното образование, № 2021-1-BG01- KA120-SCH- 000043020, с продължителност 2022-2027
1.ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Съвременното разбиране за образованието изисква способностите за творчество и иновация да се популяризират като ключови умения за ученици и учители. Основните качества, върху които се градят те, са мотивираността и инициативността. учителят е координатор улесняващ процеса на учене и помощник на ученика, който активно сам търси, селектира и трансформира творчески морето от информация в 21-ви век. Чрез реализиране на комплексни дейности финансирани по Програма Еразъм +, ЕГ „Бертолт Брехт” цели да развие следните ключови области:
1. Подобряване на качеството на обучението чрез активиране на учителския и ученическия потенциал за активно сътрудничество и креативност, в съответствие със стратегическите цели за развитие на ЕГ “Бертолт Брехт“.
2. Постигане на европейски стандарти в администрирането и управлението на организацията чрез между-институционален обмен.
3. Повишаване на езиковите и дигиталните компетентности на педагогическия персонал чрез включване в обучителни курсове и обмен на добри практики.
4. Повишаване на квалификацията на учителите с цел професионално развитие и личностна реализация.
5. Интернационализация на училището чрез разширяване на мрежата от чуждестранни партньори, участие на ученици и учители в международни проекти и обмен на добри практики.
Повече информация за проекта може да откриете на адрес: https://brecht-erasmus.alle.bg/

Коментарите са изключени за Подбор на ученици за включване в дейности по проект финансиран по програма Еразъм+ more...

Разпределение на учениците от VIII клас по паралелки за учебната 2023-2024 година

by on сеп..04, 2023, under Ученици

Списък по паралелки за учебната 2023-2024 година: https://egbb.org/?page_id=11597

Коментарите са изключени за Разпределение на учениците от VIII клас по паралелки за учебната 2023-2024 година more...

Партньори
Харесайте ни!

Архив