Author Archive

Ученик на годината и учител на годината от ЕГ “Бертолт Брехт“

by on май.27, 2024, under Ученици

В навечерието на най-светлия български празник препълнената зала на ДКТ “Константин Величков“ отново аплодира ученици и учители от ЕГ “Бертолт Брехт“ на тържественото връчване на годишните награди на Община Пазарджик:„Ученик на годината“ – нашата немскоговореща двукратна олимпийска победителка Дарина Воденичарова от 10 а клас и „Учител на годината“ – госпожа Емилия Духовникова, старши учител по немски език.Тайната на нашите успехи: амбиция, труд, търпение, постоянство, подкрепа, заедност!Благодарим за признанието! Споделяме радостта и надеждата за светли бъднини по пътя на знанието и духовността!

Коментарите са изключени за Ученик на годината и учител на годината от ЕГ “Бертолт Брехт“ more...

Съобщение от НАП

by on май.17, 2024, under Ученици

Коментарите са изключени за Съобщение от НАП more...

Изпит за определяне на срочна оценка

by on май.10, 2024, under Ученици

Коментарите са изключени за Изпит за определяне на срочна оценка more...

Процедура за селекция на ученици

by on май.07, 2024, under Ученици

Скъпи ученици,
Във връзка с гостуване на 4 ученици / 3 момичета и 1 момче на 15-16 години/ от Португалия по програма Еразъм в ЕГ “Б.Брехт” обявяваме процедура за селекция на 4 ученици от ЕГ, които трябва да отговарят на следните условия:
1. Да могат да приемат в семейството си ученик от Португалия за периода 01.06.2024 г.- 8.06.2024 г.
2. Да напишат заявление и мотивационно писмо, което да подадат в срок до 13.05.2024 г.
при г-жа Килитанова, координатор на проекта в105 кабинет.
3. Да имат ниво поне В1 по английски език /ползването на друг чужд език е предимство/.
4. Да участват в извънкласните занимания за подготовка на обмена с учениците от Португалия.
5. Да се интересуват от темата на обмена – опазване на околната среда и устойчиво развитие.
6. Да са активни, инициативни и отговорни ученици.
7. Да участват в дейностите по разпространение на резултатите след приключване на гостуването на ученици от Португалия.

Коментарите са изключени за Процедура за селекция на ученици more...

Ученически обмен по програма Еразъм+

by on май.07, 2024, under Ученици

Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ посрещна 13 ученици и 2 учители от гимназия „Урсулиненшуле“ – гр. Фрицлар, Германия по програма Еразъм +, проект № 2023-1-BG01- KA121-SCH-000119774 в периода от 20 до 27 април 2024 година.

На 23 април 2024 г. – вторник, се състоя и среща в кметството, където присъстваха всички участници в проекта, директора на гимназията – госпожа Велка Недялкова и координатора на проекта – госпожа Цветелина Килитанова, които представиха пред Нино Ненов, заместник-кмет с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“, Елена Куцева, секретар на Община Пазарджик и д-р Весела Тодорова, директор на Дирекция „Образование и култура“ същността и целите на проекта. След срещата в Общината, участниците посетиха Катедралната църква „Света Богородица“ в града.
Българските и немските ученици участваха заедно в разнообразни дейности на тема „Устойчиво развитие и здравословен начин на живот“. Посетиха пещера „Снежанка“, град Пловдив, беряха билки, вариха чай, правиха кисело мляко, засаждаха дървета, практикуваха йога и танцуваха хоро.

Гостите се запознаха с българската образователна система, обмениха колегиален опит и разнообразни и иновативни образователни стратегии и идеи за бъдещи съвместни проекти. Всички бяха очаровани от специалното внимание и топлото гостоприемство в родния ни град.


Коментарите са изключени за Ученически обмен по програма Еразъм+ more...

„Походът на книгите“ в ЕГ „Бертолт Брехт“

by on апр..25, 2024, under Ученици

По повод инициативата „Походът на книгите“ ученици от ЕГ „Бертолт Брехт“ се срещнаха с пловдивския поет Стоян Терзиев и радиожурналиста Димитър Владимиров. В обновената училищна библиотека Терзиев представи специфичните особености при създаването на кратките, но изпълнени с дълбок смисъл тристишия и интуитивни прозрения от японския жанр хайку. Неговата първа, от общо пет издадени до момента стихосбирки, е озаглавена „Бяло хайку, или по няколко думи на три реда“. А учениците сътвориха върху учебната дъска и първите си хайку произведения.
Срещата продължи и с кратко представяне на основните акценти в журналистическата работа при създаването на новини, анкети и репортажи в радиоефира. Учениците чуха как звучи осведомителният бюлетин на Българското национално радио и в непринуден разговор с водещия на новини и предавания по Радио Пловдив Димитър Владимиров научиха повече за това какви са основните правила при създаването на новинарски текстове. Срещата бе организирана от учителите по български език и литература Петя Енкина и Албена Узунова.

Коментарите са изключени за „Походът на книгите“ в ЕГ „Бертолт Брехт“ more...

Национален кръг на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS

by on апр..24, 2024, under Ученици

Националният кръг на престижното състезание KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е вече зад гърба ни. Нашите умни и борбени момичета Йоана, Стела, Виктория и Ана-Мария от 11. Д,10. Д, 9. Г и 8. Д класове се представиха достойно и за пореден път доказаха,че Английският език ги обича,защото те го изучават с ум и сърце! Йоана и Ана-Мария получават специални сертификати за високи постижения! Ние,вашите учители, Емилия Дурева, Велислава Пенчева и Цветелина Килитанова сме горди и силно впечатлени от вашите постижения! Кеер соnquering new horizons!

Коментарите са изключени за Национален кръг на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS more...

Спортни успехи

by on апр..17, 2024, under Ученици

На 13.04.2024 г. момчетата във възрастова група 8-10 клас на ЕГ „Б. Брехт“ взеха участие в зонално първенство по баскетбол и се класираха на второ място. Нашите ученици победиха отбора на ППМГ „Васил Левски“, гр. Смолян с резултат 35 на 13 точки. Втората среща играха срещу ЕГ „Пловдив“ и загубиха с 34 на 17 точки. За отличното представяне във всички етапи на училищните игри по баскетбол благодарим на:
– Кристиано Спасов от 9. Ж клас;
– Теодор Васев от 8. Б клас;
– Петър Маринов от 8. Б клас;
– Мартин Бишуров от 10. Е клас;
– Михаил Пенчев от 10. Е клас;
– Явор Кочев от 9. Г клас;
– Михаил Велевски от 8. Ж клас;
– Марио Шопов от 8. Г клас;
– Станислав Апостолов от 8. Б клас.

Коментарите са изключени за Спортни успехи more...

Отново първи на национална олимпиада по немски език!

by on апр..16, 2024, under Ученици

За втора поредна година Дарина Воденичарова от 10. А клас на ЕГ „Бертолт Брехт“ грабна първото място на националния кръг на олимпиадата по немски език, който тази година се проведе в периода 29.03 – 31.03.2024 г. в град Пловдив!
Нашето момиче спечели безапелационно и категорично уважението на силната конкуренция и признанието на Националната комисия и отново завоюва призовото отличие!
Достоен финал на тазгодишната надпревара поставиха всички наши участници в конкуренция с повече от сто финалисти от цялата страна: Елица Стоянова, Кристиан Славчев, Теодор Кишов, Теодора Костуркова и Йорданка Василева показаха изключителни знания и умения не само в писменото общуване, а и в умението за устна комуникация на този нелек за овладяване чужд език.
Сърдечни поздравления и искрени пожелания за нови успехи и на учителите-ръководители на групите по НП „Ученически олимпиади и състезания“: Емилия Духовникова, Пенка Иванова и Лилия Мерджова!
Благодарим за мотивацията и безрезервната всеотдайност на нашите учители и ученици, за споделените вълнения и радости, повод за гордост и удовлетворение по дългия път на знанието и личностното развитие!

Коментарите са изключени за Отново първи на национална олимпиада по немски език! more...

Национален кръг на олимпиада по английски език

by on апр..16, 2024, under Ученици

Отлично представяне на нашите ученици на Националния кръг на олимпиадата по английски език!
Гергана Загорска от 8. Е клас получи 94 точки – само 3,5 т. по-малко от първото място и пета във възрастовата група от 54 участници от 8. клас. Изключително представяне и на Ивон Тодорова от 8. Д клас.
При десетокласниците достойно се представиха Нели Вацева от 10. Д клас и Виолета Влъчкова 10. Г клас.
В резултат на направеното класиране Националната комисия присъди оценка ОТЛИЧЕН 5,50 на Велизара Караджова от 11. Е клас. Този резултат може да се използва за кандидатстване във всички висши учебни заведения в България!
Гордеем се с вас!

Коментарите са изключени за Национален кръг на олимпиада по английски език more...

Партньори
Харесайте ни!

Архив