ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

НА ГОСТИ НИ БЯХА

от на май.23, 2019, под Ученици

На 10 май 2019 в езикова гимназия ,,Бертолт Брехт’’ се проведе изключително приятно събитие – публична изява на клуба по журналистика. Организаторите бяха поканили най-изявените 12-класници в журналистическата работилница. На гости ни бяха Анна Комсалова-лауреат на Националната олимпиада по БЕЛ, Изабела Пенчева с най-високи постижения в усвояването на немския език, Петя Стойчева-най-добрата в състезанията по френски език и Пламен Тотев с най-високи резултати в изпити и състезания по английски език. Журналистите бяха изготвили специално изработени картички за спомен от срещата.“Общувайки, ти можеш всичко!“ – това е мотото, което вдъхновява работата на медийния екип. Днешното събитие постигна целта си – да запознае по-малките ученици с цената на успеха и да им даде възможност да се доближат до съвършенството и оптимизма.

В началото на срещата 12-класниците се представиха и имахме възможността да научим за личните им интереси, хобита и бъдещи планове. Те също ни дадоха и някои лични съвети за по-нататъшното ни самоусъвършенстване. Призоваха ни да посещаваме колкото се може повече клубове, тъй като всеки вид социална ангажираност ще ни помогне да се чувстваме полезни и пълноценни. Нашите журналистки и водещи Анна Ганчева и Нели Божкова ги попитаха какво мислят за училищния ни вестник. Ще цитирам думите на Анна Комсалова- ,,Можете да вдъхновявате хората чрез това, което пишете, и това е супер!’’
Анна, Изабела, Петя и Пламен определиха последната си година в училище като важна, динамична.За тях това е година,изпълнена с вземане на важни решения,време за избор, време за сплотяване на класовете.
Вдъхновиха ни, като ни оставиха своите завещания:
-Изабел: Самоусъвършенстване!
-Пламен: Любов към езика!
-Ани: Ясно структуриран план!

За нас беше радостно да чуем, че има тенденция повече млади хора да остават тук, а много малка част от тях решават да заминат извън България, за да продължат образованието си. Нашите гости са убедени, че българските ВУЗ дават качествено образование.
Накрая на събитието заместник-директорът госпожа Якимова заяви, че се чувства горда от това, че е била може би една малка капчица светлина в живота им. Тя им пожела където и да отидат, да носят Езикова гимназия в сърцето си и най-вече да бъдат себе си сред другите хора, защото са чудесни. Госпожа Лумбева, главният редактор на вестника, също изрази възхищението си от успехите на нашите гости, като ги сравни с „хвърчащите хора“ от стиховете на Валери Петров. Хвърчащите хора знаят целта и потенциала си, те са смели ентусиасти, които с ум и амбиция надскачат постигнатото.
По стар български обичай ние ги изпратихме с питка и китка здравец, пожелавайки им на добър път.

Петя Додникова, 10.в клас

бутони към социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter