ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Театрален фестивал на немски език

от на май.15, 2019, под Ученици

На 09.05.2019г. в залата на Младежкия дом в нашия град се проведе първият ден от Националния фестивал на училищните театри на немски език. Датата съвсем не е случайна- решението да се проведе именно на Деня на Европа показва, че младежите подкрепят европейските политики , свързани с околната среда. Тазгодишната тема е много актуална и е свързана с екологията и опазването на околната среда. Мотото бе „Да мислим и действаме зелено!“, а основният въпрос, на който се стремяха да дадат отговор поставените пиеси, бе „Как можем ние като общество да спомогнем за съхраняването на майката природа?“. Чрез постановките се показва колко много хората вредят на околната среда , възползвайки се от нейните блага.

Откриването на фестивала бе поставено от училищната трупа на госпожа Диана Стоева, а актьорите в нея бяха- Гюлтен Назми, Спас Станоев, Християна Бончева, Галя Пандева, Мариела Ангелова и Николета Палева. Пиесата убедително постави темата за екологията и проблема, свързан с възприемането на природата като средство за забогатяване, а не като дарител на живот. Театралното представление на нашето училище бе допълнено от две стихотворения, изрецитирани от Християна Бончева и Галя Пандева; от два красиви танца, изиграни от Мариела Ангелова, Християна Минчева, Белослава Петрова, Илияна Минчева, и от невероятното изпълнение на песента „ Skyfall” от Надежда Александрова.
Присъстващите станаха свидетели на 12 изключително смислени пиеси, които биха породили желание у всеки човек да бъде по-природосъобразен.

Биляна Костадинова, Гергана Спасова, 10.е, в. „Обектив“

бутони за социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter