ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Втора областна ученическа конференция по природни науки

от на май.12, 2019, под Ученици

На 03.05.2019г  от 9:30 пред зала ,,Маестро Георги Атанасов‘‘ бе тържествено открита Втората областна ученическа конференция по природни науки ,,Пазарджик БИО 2019“

Живот без наука – НЕ, наука в училище – ДА

От зората на нашето съществуване има един огън, който ни спасява и в най-мрачните векове на тирания и безчовечност- това е огънят на познанието!

Откриването на конференцията  започна  със  символично  запалване  на  огъня на познанието от г-жа Велка Недялкова, като израз на онази искра, която  събра  всички нас , която ще гори в душите ни – искрата на любовта към знанието!

Гости на конференцията бяха: г-жа Валентина Кайтазова – началник на РУО град Пазарджик,  г-жа Гергана Табакова -  Директор на Дирекция образование и култура  община Пазарджик,  г-жа Весела Тодорова-старши експерт природни науки и екология при РУО – Пазарджик,  г-жа Велка Недялкова – директор на ЕГ Б. Брехт, директори на училища, учители и ученици.

Специален гост на конференцията бe и доц д-р Веселин Кметов – Декан на химическия факултет при ПУ “ Паисий Хилендарски“ град Пловдив.

Водещи на Конференцията бяха Мария Велкова  и Стоян Додников , които предразположиха гостите и участниците да се чувстват комфортно и спокойно.

“Благодарение на Ученическата конференция осъзнахме колко важни са науките. Накара ни да се замислим каква роля играят в нашето ежедневие. Сигурна съм, че ние – учениците оставихме стереотипите относно природните науки в миналото и бяхме заинтригувани от това колко интересни могат да бъдат те, а начинът, по който бяха представени презентациите ни показа науките в друга светлина. Също така обмяната на идеи и знания от различните участници бе много полезна за нас и ни даде възможност да сравним знанията си с тези на останалите и ни мотивира да бъдем по-образовани, запознати с природните науки и разбира се, още по-подготвени за следвавщата конференция! “ , споделя Мария Велкова.

 

„Благодарим на всички , които взеха  участие в пленарната и постерната сесия, за положения труд  и достойно им представяне. Насладихме се на презентационните умения на участниците, докоснахме се до енергията и ентусиазма на младостта. Станахме свидетели на желанието, целеустремеността и таланта на учениците от Пазарджишка област. Ученици, с които Пазарджик може само да се гордее“ – Стоян Додников

За нас беше удоволствие, че станахме част от  събитие, което е стъпка по пътя към познанието. Събитие, което ще помним и за което ще разказваме с гордост. С пламък в очите, запален от любов към природните науки, ще си спомняме за Втората областна ученическа конференция по природни науки ,,Пазарджик БИО 2019“

Репортери на в. „Обектив“: Мария Симеонова, Михаела Маринкова, Фоторепортер: Теодора Неделева, 8.е клас

бутони към социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter