ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Национално състезание „Народните будители и аз“.

от на мар.14, 2019, под Ученици

За поредна година десетокласниците от нашата гимназия се включиха в Националното състезание „Народните будители и аз“. Участваха четири отбора от 10 А, 10Б, 10Д и 10Ж клас.

Учениците имаха възможност да извършат издирвателска и проучвателска дейност, свързана с представянето на избрания патрон на класа, да изготвят кът с материали в класната си стая, да представят табла и илюстративни материали.

Състезанието се проведе в два междуучилищни кръга. Първият кръг на състезанието беше на 22. 02. 2019 г. между 10 Д  клас с ръководител госпожа Петя Енкина и 10 Ж клас с ръководител госпожа Пенка Христова. Учениците от 10 Д  постигнаха убедителна победа, като защитиха достойно името на своя патрон – будителя Паисий Хилендарски. В двубоя между класовете 10 А и 10 Б с ръководител госпожа Диана Стоева победител стана 10А с патрон на отбора Георги Раковски.

Във втория кръг на 28.02.2019 г.надпредварата между 10 Д и 10 А беше много оспорвана, но но отборът на 10 А имаше преднина и завоюва първото място. Към него са отправени очакванията ни да защити достойно името на училището на Областния кръг на състезанието.

Успех, млади будители!

бутон за сайт


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter