ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

ОТКРИТ УРОК “ПАТРИОТИЧНА АЗБУКА“

от на мар.08, 2019, под Ученици

             На 1 март 2019 година в езикова гимназия“ Бертолт Брехт“ се проведе откритият урок “Патриотична азбука“. Участници в него бяха учениците от 2.б клас при ІОУ“Св. Климент Охридски“ и учениците от 11.б и 11.е клас от нашата гимназия.
В интегрирания урок по случай 3 март успешно бяха съчетани предметите български език и литература, история и цивилизация, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование.


Предметите се преливаха плавно и за учениците не беше трудно да преминават от тема в тема. Мултимедийната презентация допринесе за благоприятната и разчупена обстановка. Информацията беше много добре поднесена от единадесетокласниците, а описанията им към урока веднага грабнаха вниманието на мъниците.
Интересна идея беше пресъздаването на еньовденската традиция . Нашите момичета изтеглиха късметчета от желязно менче и с вълнение прочетоха пред публиката за какъв момък ще се омъжат. Всичко това беше на шега, разбира се.


Идеята за такъв вид урок възникнала спонтанно и не била трудна за реализиране. Гимназисти и второкласници споделят: „ Много вдъхновяващ урок.“, “ Усети се връзката между два свята.“ , „ Успяха да ни върнат в детството. „“Дори се справиха по- добре от нас.““ Каките и батковците много ни се радваха, а ние много ги харесахме.“ А за останалите зрители, както и за всички присъстващи, този урок беше доказателство за това, че когато учители и ученици работят заедно с огромно желание, нещата се получават повече от прекрасно.
И нека не забравяме, че нищо от това нямаше да бъде възможно без усилията на г-жа Спаска Узунова (начален учител в училище „Свети Климент Охридски“ ) , г-жа Цветанка Влахова- преподавател по български език и литература, г-жа Елена Благоева- преподавател по химия и опазване на околната среда, г- жа Мариела Цикалова – преподавател по история и цивилизация, г-жа Павлина Филипова- преподавател по биология и здравно образование, както и без подкрепата на двете директорки г-жа Недялкова и г-жа Димитрова.

Репортери: Християна Минчева, 8а, Нели Божкова, 9а

бутони за социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter