ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

ВРЪЧВАНЕ НА НЕМСКИТЕ ДИПЛОМИ

от на май.22, 2018, под Ученици

Тържеството за връчване на немските дипломи е ярък израз на способностите и ентусиазма, с които учителите и учениците от нашата гимназия отстояват авторитета на училището в областта на немския език и немската култура.Едно вълнуващо тържество се състоя на 10 май 2018г от 17.00 часа в пазарджишката художествена галерия „Станислав Доспевски”.
Залата беше препълнена от учениците, техните горди семейства и приятели.
Мили и топли поздрави за големия успех на дипломираните отправиха нашата директорка- госпожа Велка Недялкова и зам.директорката- госпожа Мария Хаджийска. Скъп гост на тържеството беше госпожа Веселка Боева – експерт по чуждоезиково обучение към РУО на МОН, град Пазарджик. Зрелостниците бяха поздравени от водещите на събитието – единадесетокласниците Антоан Блангев, Моника Станоева и Манол Зайков. В тяхна чест имаше изпълнение на пиано, цигулки и песен, които допринесоха за вълнуващата атмосфера.Тази година се дипломираха 53-ма зрелостници, като 33-ма от тях постигнаха ниво С1 във владеенето на немския език. 20 от учениците постигнаха ниво В2/С1, а всички момичета и момчета бяха единодушни, че зад днешния им успех се крие отговорното отношение и компетентното мнение на техните учители: Велка Недялкова, Мария Хаджийса, Христина Секулова и Пенка Иванова.

Немската езикова диплома е общ проект на Постоянната конференция на министрите на културата и образованието на германските федерални провинции и централната служба за обучение в чужбина, която отговаря за разработването на изпитните материали, логистиката, провеждането и оценяването.
Централизираният изпит се провежда по едно и също време в цял свят само в утвърдени училища в чужбина, сред които повече от десет години е и нашето.
Дипломата удостоверява високо ниво на знания по немски език, нужни за следване във ВУЗ в немскоезични страни, и дава предимство при кандидатстване за следване, работа и кариерно развитие.
Усмихнати, всички момчета и момичета с DSD диплома в ръка поеха по своя път в живота, а една диплома в повече е още една отворена врата.

На добър час!
Лора и Лианна, 10. г, в. „Обектив”

споделяне в социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter