ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

НИЕ И ТАЗГОДИШНИТЕ ВЕЛИЧКОВИ ДНИ

от на май.21, 2018, под Ученици

На 02.05.2018г. в къща- музей „Константин Величков“ бе поставено началото на тазгодишните Величкови дни в нашия град. Събитието се провежда по инициатива на Регионалния исторически музей под патронажа на Община Пазарджик и е посветено на нашия велик съгражданин Константин Величков- писател, преводач, политик и преди всичко- патриот. Привилегията да даде началото на единайстите по ред Величкови дни получи ЕГ„Бертолт Брехт”. В продължение на 2 часа талантите на гимназията вълнуваха публиката с интересни постановки и впечатляващи музикални изпълнения. Учениците и техните ръководители Диана Стоева, Василка Стоянова, Анна Сарафска представиха спектакъла „ Гласни и съ-гласни“, посветен на смелостта да бъдем гласни.

Още в началото на изявата участниците изразиха своята гордост и благодарност, че имат възможност да отдадат нужната почит на човека, който е имал смелостта да бъде глас на съвестта в българското общество. Цялата публика беше затаила дъх, докато водещите рецитираха откъс от „Цариградски сонети“ и така останаха до самия края на спектакъла. Зрителите бяха очаровани от артистичността и професионализма на участниците. Те изведоха на преден план идеята, че всеки, който иска гласът му да бъде чут, плаща висока цена, но всичко си заслужава, защото не бива да живеем безгласно. Накрая на събието беше отдадена и нужната благодарност на учителите, отговорни за организацията на това впечатляващо откриване.
Традиционните Величкови дни продължиха до 4 май, като в програмата бяха включени поредица изяви с участието на културни дейци, ученици, театрални и музикални състави.

Текст- Звезделина,10.г
Фотограф- Лианна,10.г

бутони за споделяне


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter