ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

ЗАПАЛИХМЕ огъня на ПОЗНАНИЕТО

от на апр.29, 2018, под Ученици

Живот без наука – НЕ, наука в училище – ДА

Голяма част от хората асоциират учения като човек скучен, суховат и беден, а предметите Химия, Физика и Биология в училище като трудни и непонятни.

На 26.04. 2018г. ние  поехме огромното предизвикателство да докажем точно обратното – прогресът на вида Homo sapiens през вековете се води за ръка от многобройната армия на учените, а предметите по природни науки могат да бъдат много интригуващи и забавни.

От зората на нашето съществуване има един огън, който ни спасява и в най-мрачните векове на тирания и безчовечност- това е огънят на познанието!

Откриването на конференцията започна  със  символично  запалване  на  огъня на познанието от г-жа Велка Недялкова. Огънят е   израз на онази искра, която  ни събра  всички нас , която ще гори в душите ни – искрата на любовта към знанието!

 

Гости на конференцията бяха: г-н Петър  Белчев - заместник областен управител, г-жа Гергана Табакова -  Директор на Дирекция образование и култура  община Пазарджик,  г-жа Весела Тодорова-старши експерт природни науки и екология при РУО – Пазарджик,  г-жа Велка Недялкова - директор на ЕГ Б. Брехт, директори на училища, учители и ученици.

Специален гост на конференцията бe и доц д-р Веселин Кметов – Декан на химическия факултет при ПУ “ Паисий Хилендарски“ град Пловдив.
Водещи на Конференцията бяха Мария Велкова 10д и Стоян Додников 10е, които предразположиха гостите и участниците да се чувстват комфортно и спокойно.

“Благодарение на Ученическата конференция осъзнахме колко важни са науките. Накара ни да се замислим каква роля играят в нашето ежедневие. Сигурна съм, че ние – учениците оставихме стереотипите относно природните науки в миналото и бяхме заинтригувани от това колко интересни могат да бъдат те, а начинът, по който бяха представени презентациите ни показа науките в друга светлина. Също така обмяната на идеи и знания от различните участници бе много полезна за нас и ни даде възможност да сравним знанията си с тези на останалите и ни мотивира да бъдем по-образовани, запознати с природните науки и разбира се, още по-подготвени за следвавщата конференция! “ , споделя Мария Велкова.

Благодарим на всички , които взеха  участие в пленарната и постерната сесия за тяхното достойно представяне. Станахме свидетели на изявен интерес към природните науки, насладихме се на презентационните умения на участниците, докоснахме се до енергията и ентусиазма на младостта.

 

 Благодарим на учениците от Ученическия съвет, които взеха участие в организацията на областната ученическа конференция по природни науки-Пазарджик БИО 2018 :Елица Тахтакова  -  9д, Атанаска Сотирова -  9д, Николай Янъков -  11а, Цветан Василев -  9д, Стела Иванова – 9г, Мариета Стоянова -  10е, Аделина Йорданова  – 9д, Ружа Мушева -  9и, Йоана-Преслава Арабаджийска – 8з, Никол Тилева- 8а, Кристън Драгоманска  – 9з, Мира Прекумова – 9ж, Рада Стоянова Василева-9з клас.

Конференцията бе  организирана от ЕГ “Бертолт Брехт”, РУО – Пазарджик, Община Пазарджик и и е първа по рода си в областния град.

Повече информация за конференцията очаквайте в следващите ни рубрики.

 

бутони към социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter