ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Културен обмен с Франция

от на юни.30, 2017, под Ученици

В наши дни преодоляването на разстоянията далеч не е приключение и опознаването на една страна може да се постигне по много начини – чрез Интернет, телевизията, пресата… Но все още остава незаменимо преживяването да бъдеш част от едно различно ежедневие- да докажеш себе си в други условия, да бъдеш нов член в чуждестранно семейство и да се събуждаш, чувайки чужд език.

За четвърта поредна година двама ученици от френските паралелки на ЕГ имаха възможността да участват в програмата за индивидуална мобилност „Ронсар“. Ивет и Стефан  са от 10.и клас. Те започнаха своето пътешествие в началото на май и в рамките на един месец опознаха своите домакини и съученици във Франция, докоснаха се до културата на страната, чийто език изучават.

През юни с тях в България пристигнаха Елиза и Антоан, френските им кореспонденти, които на свой ред натрупаха впечатления от забележителни места и намериха много нови приятели в нашата родина.

Участието в обменна програма често е само начало на дълъг път към истинското опознаване на една страна. Много от участниците впоследствие имат възможност да продължат висшето си образование в държавата, в която са били по програмата за култарен обмен. Заживявайки за дълго там, мнозина имат нови срещи с чуждестранното семейство, приело ги в своя дом.

Добри поводи има достатъчно, а и защо е нужен повод, ако е налице истинското приятелство?

Е. Якимова

бутон за социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter