ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Ден на отворените врати

от на ное.11, 2016, под Ученици

Ден на отворените врати на асоциацията на Кеймбридж училищата

Информационен бюлетин

18 октомври 2016 година. Не сте успели да запомните датата? Няма страшно! Поради тази причина аз съм напълно готова да припомня на Вас, скъпи съученици и читатели на вестник „Обектив“, това изключително важно събитие – Ден на отворените врати на асоциацията на Кеймбридж училищата в България за 2016г.


Началото на програмата отбеляза откритият урок по английски език на г-жа Нели Мърмарова и учениците от деветите класове в гимназията ни, подготвящи се за Първи сертификат по езика (FCE). И докато важни гости като представители на Кеймбридж за България, директорите на ЕГ, учители по английски език и родители заемаха своите места в залата, учениците, макар и с малко доза страх и притеснение, нетърпеливо очакваха началото на занятието. Обстойно бяха представени учебните помагала на Cambridge English University Press, по които тече подготовката на учениците за изпита, както и някои важни аспекти спрямо подготовката за сертификата. Но какво наистина беше впечатляващо? Това е подходът, който прояви г-жа Мърмарова, за да успее несъзнателно да накара деветокласниците да споделят знанията си по определената тема за часа. Чрез интересен текст за четене с разбиране и малко помощ от страна на учителя с разговор на английски , определено стават чудеса. Страхът вече изчезна, а учениците един през друг изразяваха мнение по темата и описваха своите идеи по интересен начин. Но, естествено, това не е  всичко. Нека бързо притичаме от класната стая към лекционната зала в гимназията, където започва официалната част по представянето на Деня на отворените врати. Официална част, разбира се, но защо да не започнем с импресии на Шекспировите сонети, и то на английски, че как иначе. А след това блестящо представяне на учениците от единадесети клас, думата беше дадена на нашата уважавана директорка – г-жа Велка Недялкова, която обясни ползата от сътрудничеството на ЕГ „Бертолт Брехт“ с Асоциацията на Кеймбридж училищата от 2010г. Освен че това е  довело до методическа подкрепа за учителите и повишаване на квалификацията, впечатляващ е броят на учениците, участвали в езикови състезания последните години – 444 проявили смелост да премерят силите си срещу други градове, области и дори цялата страна. И в този ред на мисли смятам, че е време да представя господин Владимир Колев, представител на Клет за България, който заедно с нашата директорка връчи специални награди на най-изявените ученици по немски и английски език от гимназията ни.

Изненадите обаче не приключват до тук. През 2012г. ЕГ сключва сътрудничество с АВО-Бел, гр. София, единственият в страната учебен център, който има правото да издава международно валидни сертификати за владеене на английски език по европейската езикова рамка. Е, в такъв случай трябва да пристъпим към последната част от събитието – раздаване на сертификатите (FCE, CAE) по английски за успешно покрити B2 и C1 нива. Че какъв по-успешен край за деня бихме могли да очакваме?

Изготвил: Ивалина Пенчева, 11. „б“ клас, клуб „Обектив – училищен вестник“

 

бутони към социални мрежи


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter