ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Стипендиите на ЕГ от „1000 стипендии“

от на ное.08, 2016, под Ученици

КОНКУРСЪТ дава възможност да се кандидатства за два вида стипендии – основна и изключителна. За основна стипендия е необходимо да се попълни формуляр, да се напише есе по тема, и да се приложат копие на успех  и автобиография. Кандидатите в областта на изкуствата и информационните технологии трябва да подготвят и портфолио.Тъй като изключителната стипендия е степен над основната, желаещите да кандидатстват и за нея, трябва, освен изредените за основна стипендия изисквания, да приложат и допълнително разработен личен проект.
ОСНОВНАТА СТИПЕНДИЯ се състои от :500 лева за цялата учебна година, 200 лева под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА СТИПЕНДИЯ (СИУ) се състои от: 1000 лева за цялата учебна година, 400 лева кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“
ПООЩРИТЕЛНАТА СТИПЕНДИЯ се състои от : 200 лева под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.
СПЕЦИАЛНАТА СТИПЕНДИЯ се състои от: 500 лева за цялата учебна година, 400 лева кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.

Традиционно учениците от нашата гимназия участват и печелят стипенции в националня конкурс за ученици ПРОЕКТ „1000 СТИПЕНДИИ“. И тази година не прави изключение! Сред спечелилите пълна основна стипендия за трети пореден път е единадесетокласничката Иванела Сиракова. Иванела си извоюва една от хилядата стипендии в категория литература, като за първия етап на конкурса, проведен през март 2016г., написа есе по мисъл на Оскар Уайлд: „Литературата винаги изпреварва живота“. Вторият етап на националното състезание се проведе през октомври тази година и представляваше устно събеседване по телефона, на което Иванела е впечатлила журито не само с литературни компетентности, но и с висока обща култура, аналитичност и социални умения.

Тази година и Илияна Стоянова Георгиева от XII ж клас спечели основна стипендия в област „Философия“.

Третата основна стипендия е за Георги Стефанов Янев от XII е клас в област „Литература“.

За първи път в надпреварата за стипендии в област литература участваха и Недялка Недялкова от XIЕ и абитуриентката Цвета Иванова от XIIВ.

Те писаха есета на тема „Коя е най-вдъхновяващата идея, по която си работила?“ и „Малко известният човек, променил историята на моя роден край. Какво бих взел от неговия пример днес?“ и грабнаха поощтрителни стипендии от Фондация „Комунитас“, параметрите на които са доста примамливи ваучери за книги.

Ниа Ивова Палешникова от 8 г   клас се е представила изключително добре и печели поощрителна стипендия в област „Изобразително изкуство“.

Камелия Ангелова Николова  от Xе  клас печели поощрителна стипендия в област „Психология“.

Елена Костадинова Глухчева от XII е  клас печели поощрителна стипендия в област „Психология“.

Тази година имаме 3 основни и 5 поощрителни стипендии! Пожелаваме на всички ученици от гимназията още много успехи и творческо вдъхновение!

share button


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter