ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Заключителен концерт – магия от слово, звуци и багри

от на окт.14, 2016, под Ученици

Щастлива съм, че успях да присъствам на заключителния концерт по повод закриване Националната седмица на четенето. В общинската зала ,,Маестро Атанасов” и на сцената, и сред публиката видях множество щастливи лица на учители, деца, родители, експерти. За град Пазарджик днес е истински празник за ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА.

Като несъмнен успех за всички училища от региона  представи седмицата в заключителното си слово и г-жа Валентина Кайтазова – Началник на Регионалното управление на образованието. Тя подчерта,че всички събития през седмицата са убедили учители, родители и експерти, че сремежът към четенето не е угаснал. В своето слово г-жа Кайтазова подчерта колко е ценно днес да си грамотен, защото ,,След като се научим да четем, ще бъдем вечно свободни”. Разнообразните събития през седмицата, обхванали и най-малките, и най-големите ученици, ни убеждават, че в нашия град постоянно се увеличава броят на ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА. Няма съмнение и след като чухме резултатие от анкетата ,,10 причини да чета”. Представи ни ги г-жа Галина Цанева –Главен експерт по БЕЛ в РУО. Чрез анкетата  научихме, че 501 родители смятат , че четенето развива въображението на детето и формира ценни нравствени качества. Сподели, че все още има родители, които нямат време да четат на своите деца.1043 ученици са анкетираните, посочили най-важните причини да четат. Изтъкват, че четенето им помага да се изразяват правилно, да мечтаят, да живеят по- разнообразно. Четенето за тях е интересно и забавно занимание. Като единадесетокласник за мен четенето е много важно , тъй като по този начин откривам себе си, обогатявам се, откъсвам се от реалността и често попадам в един по-хубав свят.


Че светът на книгата е магически, ни доказаха на сцената и децата-актьори и певци. Те ни потопиха в един истински, приказен карнавал, за да играем заедно със Снежанка и Джуджетата, Чевената шапчица и Вълка, Ян Бибиян, Пипи Дългото чорапче. Като ученик от езикова гимназия ,,Бертолт Брехт“ съм горда, че ние откривахме и закривахме Седмицата. За празничното настроение и днес допринесоха нашите водещи Иванела Сиракова и Димитър Попов.


Ние, ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА, ще се стремим да приобщаваме към нашия свят всекиго, защото вярваме в думите на Дени Дидро -  ,,Хората престават да мислят, когато престанат да четат”


Ангела Георгиевска.11б.В.,,Обектив“

сподели ме


Коментирането е забранено.

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter