ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ “БЕРТОЛТ БРЕХТ”

Ученици

Младежи работят за устойчиво развитие

by on дек.12, 2017, under Ученици

В периода от 25.11 до 02.12.2017г. се проведе третата и предпоследна част от проекта „Youthtopia“ 2020 по европейската програма Еразъм + .

Целта на проекта е да се създаде град на бъдещето, а конкретната тема на работа на третата среща, състояла се в гр. Грьонинген, Нидерландия, бе екологичното развитие на гореспоменатия град.

Младежи от шест държави – България, Нидерландия, Испания, Италия, Франция и Турция, бяха разпределени в няколко групи, всяка имаща своя собствена задача и цел.

Петима ученици от единадесети( Николай Янъков, Кристиан Мишев) и дванадесети( Спас Спасов, Петя Лазова и Цветан Карабойчев) клас и четирима учители представляваха нашата държава, като по мнение на чуждестранните учители, са били живецът на проекта.

Освен работата по проекта, учениците създадоха нови приятелства и изживяха една невероятна седмица, изпълнена с приключения, голяма доза вдъхновение и малко работа!

Репортери на в. „Обектив“: Петя Лазова, Цветан Карабойчев и Спас Спасов

Leave a Comment more...

Пътят нагоре

by on ное.29, 2017, under Ученици

17 ноември, петък. Последен час. Вече сме нетърпеливи да отпътуваме. Екскурзия! Ура! 13.20 8д/е/ж  качваме се на автобуса, проверка на присъстващите и хайде-е.
Пътят е дълъг и труден, но пък е забавно – музика, смях, запознанства……
16.00, в центъра на гр. Банско, Паметника на Паисий, Веляновата Къща. Българска възрожденска къща ли е това? Гледаме изрисуваната стена и се пренасяме във Венеция, на Босфора. Вдъхновяваме се. А сега накъде? Горещ минерален басейн ни чака в хотел “Орфей“. И колко забавно е да се плацикаме, да скачаме във водата, да пръксаме госпожата. Изтощени от дългия ден, обаче не заспиваме, искаме да се събираме по стаите. Но-о “полицията“ пази. И-и до сутринта.

Кой спал, кой не спал в 8.30 потегляме към гр. Благоевград, Американски университет в България. Очакват ни. Посрещат ни още на паркинга. Ле-ле! Това е цял град!

В аулата ни разказват за обучението, средата на живот, студентите, възможностите… Колко врати се отварят пред нас! И очите ни се отварят! И душите ни ликуват!

Въодушевени и одухотворени обратно към Пазарджик. Село Белчин, крепостта Цари Мали град – е- е това си е възвишение. Пътят е стръмен. С пъшкане, охкане гоним всички дяволи, за да се насладим на това ангелско място и усетим сигурността и свободата сред българската крепост и природа. Ах-ах!

Вдъхновение. Въодушевление. Възвишение.

Leave a Comment more...

Свободно място в VIII клас

by on ное.27, 2017, under Ученици

Ha ocнование чл. 104, aл. 2 от Наредба № 10/01.09.2016 г. зa opганизация на дейностите в училищното образование се обявява свободно мястов ЕГ „Бертолт Брехт“, освободено на 22.11.2017 г. За повече информация тук.

Leave a Comment more...

Наш ученик грабна пореден златен медал

by on ное.09, 2017, under Ученици

От Национален турнир по шотокан карате – до, Купа Плевен 2017 с два медала се завърна нашият ученик Стефан Аджов. Едно първо и едно трето място е завоювал той в две различни дисциплини.
Стефан е в 8 з клас и тренира карате от три години в пазарджишкия спортен клуб „Спартак Пазарджик – 2014″. Това не са първите му победи – има призови места в почти всички турнири и състезания, в които е участвал, като най-голямото му отличие досега е от Европейското първенство в гр. Суботица – Сърбия, през месец май т.г., където става европейски шампион и печели златната европейска купа.

Leave a Comment more...

1-ви ноември 2017 г. в Пазарджик

by on ное.04, 2017, under Ученици

Информационен бюлетин на клуб „Обектив“ – ТУК

Датата Първи ноември е всеизвестна сред българския народ. Това е денят, в който цялата нация отдава почит на славните ни будители , обединили народа ни през Възраждането.
Будителите са възвишени хора с жива душа и изпълнен с увереност поглед, с който успяват да пробудят цял народ и да го поведат по пътя на свободата и славата.

В град Пазарджик бе проведено факелно шествие за Деня на народните будители. Пищни венци и цветя са поставени на паметниците на Христо Ботев, Васил Левски, Св.Св. Кирил и Методи. Шествието се състоя от три лъча, които тръгват в 17:30 ч. от различни паметници и продължават по бул.”България”.
Танцов състав „Чавдар“ участва в шествието в пълен състав. Както народните танцьори, така и малки деца носеха факли в ръка и гордо развяваха българското знаме.
Млади и стари заедно изразиха своята почит и уважение към героите на България!

За Вас от мястото на събитието предадоха репортерите на в. „Обектив” Ивет Кънчева, Оливия Клинчарова, Ангела Георгиевска.

Leave a Comment more...

Среща с писателя Николай Табаков и представяне на романа му „Ветровете ни мраморни“

by on окт.31, 2017, under Ученици

В Залата на архитектите, община Пазарджик, на 24.10.2017 г. беше представен новият роман на Николай Табаков – „Ветровете ни мраморни“. Литературната среща с писателя беше инициирана и организирана от община Пазарджик, Регионално управление на образованието (РУО). Организаторите на събитието – г-жа Валентина Кайтазова (началник на РУО, гр. Пазарджик) и г-жа Галина Цанева (експерт по БЕЛ в РУО) приветстваха писателя и представиха свое мнение за последната му книга. Г-н Табаков не гостува за първи път в нашия град – преди 4 години присъствахме на представянето на романа му „Да“ в Художествена галерия, гр. Пазарджик. „Ветровете ни мраморни“ беше поднесена на посетителите в разбираем и изчерпателен анализ, дело на литературния изследовател г-н Никола Иванов.

Основната тема на романа е връзката Европа – България, като авторът представя в 13 глави живота на 10 видни европейци – политици, интелектуалци, хора на точните науки и др. – и на 3-ма българи. Според г-н Никола Иванов това е роман, след чието прочитане човек става по-богат, което е именно индикатор за качествена книга, струваща си отделеното й време.
Завършил българска филология в Софийския университет, авторът Николай Табаков смята литературата за основата на всички други изкуства- без нея не биха могли да просъществуват нито операта, нито театърът, нито киното. От подобни срещи с български интелектуалци бихме могли да получим ценни знания, съвети, дори опит. Затова не бива нас, учениците, да ни мързи и да ходим с неохота на такива събития. Пожелаваме на г-н Табаков да постига все по-високи успехи занапред! За вас предадоха от срещата репортерите на в. „Обектив”.
Мария Димитрова, 12.б клас, Ангела Георгиевска, 12.б клас

Leave a Comment more...

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

by on окт.03, 2017, under Ученици

Във връзка с изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца /ППЗСПД/, публикуван в ДВ. Бр. 34 от 28 април 2017 г., във връзка с чл. 17, ал.4 от ППЗСПД, Ви уведомяваме, че вече не е необходимо да се предоставят удостоверения от детската градина/училището, че детето е записано в група за предучилищно образование или като ученик за новата учебна година.

Leave a Comment more...

15. 09. 2017 година

by on окт.03, 2017, under Ученици

Тазгодишното откриване на учебната година беше изключително вълнуващо и емоционално. Учениците от гимназията ни отново показаха много таланти в различни сфери- пяха и рецитираха, поздравяваха на различни езици.
В този ден безспорно най–развълнувани бяха осмокласниците. С голямо нетърпение те за първи път прекрачиха прага на нашето училище и бяха въведени през слънчевата му врата от ентусиазираните дванадесетокласници. Те от своя страна с носталгия посрещнаха последния си първи учебен ден.

Програмата тази година беше подготвена от учителите Бойка Лумбева и Елена Бояджиева, а дванадесетокласниците реализираха вдъхновено сценария. Благодарим на водещите 12-класници Димитър Динев, Цвети Лазарова и Натали Балабанова, които ни заредиха с празнично настроение и нова доза ентусиазъм за успехи. Безспорно най-емоционалната част от програмата беше изпълнението на Васил Найденов, Жулиета Тандова и Деян Гергинов, които представиха авторската си песен, посветена на България и днешната необходимост от пробуждането на народа ни. Те показаха, че българският дух е жив и за България има надежда.

Емоционални, красиви и енергични, учениците на ЕГ,,Б.Брехт’’ посрещнаха с трепет новото учебно изпитание. Вестник ,,Обектив’’ на всички пожелава очакванията им да се оправдаят и това да бъде най-успешната и незабравима учебна година. Успех!
Репортер: Цветелина Лазарова, 12.д клас
Фоторепортер: Пламен Тотев, 11. клас

Leave a Comment more...Откриване на новата учебната година

by on сеп.07, 2017, under Ученици

Да се срещнем в утрото на 15 септември от 8.45 ч.
в училищния двор и заедно да поставим началото
на новата 2017/2018 учебна  година!


 

От изгрева до залеза в безкрая
ваканцията мина тичешком.
Оплетени от слънчева омая
и ето ни пред родния ни дом.
Училище, кажи с каква магия
привличаш в този ден на есента?
Защо за теб сърцето лудо бие,
за теб е всяка дума в песента?

И ето – всичко преживяно оживява,
всичко придобива дух и глас.
Училището сякаш зашептява:
„Добре дошъл, приятелю, за първи час!”

На вниманието на всички ученици!
Всички нарушители, които си позволят замеряне с моркови, ще бъдат санкционирани!
Информацията за тези прояви ще бъде снета от видеокамерите на училището.
Нека празникът бъде весел за всички!

Leave a Comment more...

Разпределение на учениците от осми клас по паралелки за учебната 2017-2018 година

by on сеп.07, 2017, under Ученици

Профил „Чужди езици“ – немски език, английски език

VIIIA  клас

 1. Габриела Николаева Кордева
 2. Георги Иванов Стоев
 3. Евелина Георгиева Гайдарова
 4. Екатерина Димитрова Антонова
 5. Здравка Димитрова Дунгарова
 6. Иван Енчев Чолаков
 7. Ивелина Георгиева Тенкова
 8. Илияна Ангелова Капитанова
 9. Калоян Веселинов Комсийски
 10. Константин Николаев Николов
 11. Кристиан Иванов Темелков
 12. Любомира Ивелинова Ризова
 13. Мартин Огнянов Тасев
 14. Невена Николаева Узунова
 15. Никол Стоилова Тилева
 16. Никола Бориславов Бъндев
 17. Николай Георгиев Добрев
 18. Оля Радославова Цикалова
 19. Паолина Красимирова Стоянова
 20. Полина Георгиева Караджова
 21. Светослав Тодоров Николов
 22. Севделина Лазарова Пенина
 23. София Николова Чобанова
 24. Стилиян Благоев Папазов
 25. Таня Димитрова Благоева
 26.  Цветелина Иванова Гагова

 

VIIIБ  клас

 1. Антоан Руменов Николов
 2. Антонио Иванов Петков
 3. Асен Атанасов Попов
 4. Виктория Иванова Георгиева
 5. Десислава Здравкова Букова
 6. Емил Михайлов Михайлов
 7. Ива Димитрова Кестенова
 8. Ивайла Владимирова Попова
 9. Ивелина Иванова Арнаудска
 10. Ивелина Костадинова Бъндева
 11. Ивона Николаева Караиванова
 12. Йоанна Александрова Танева
 13. Кирил Станимиров Костадинов
 14. Кристина Атанасова Димитрова
 15. Мария Иванова Дангова
 16. Меги Костадинова Иванчева
 17. Михаела Василева Джунева
 18. Михаела Василева Иванова
 19. Надя Димитрова Козарева
 20. Найден Иванов Гатев
 21. Никол Асенова Иванова
 22. Никол Дианова Георгиева
 23. Никола Петьов Кънчев
 24. Радослав Янакиев Моллов
 25. Цветелина Фердинандова Кърджийска
 26. Яна Димитрова Васева

 

VIIIВ  клас

 1. Анелия Стефанова Кидонова
 2. Антония Каменова Берова
 3. Борислав Руменов Гарчев
 4. Виктория Василева Димитрова
 5. Габриела Тодорова Карушева
 6. Гергана Василева Телбизова
 7. Димитър Георгиев Терзиев
 8. Здравко Александров Мерджанов
 9. Иванка Цветанова Златанова
 10. Илиана Йорданова Зафирова 
 11. Кристина Милкова Георгиева
 12. Кристина Петьова Кечева
 13. Маргарита Николова Хубенова
 14. Мария Атанасова Кокова
 15. Мартин Бориславов Чавдаров
 16. Мартин Георгиев Чалъков
 17. Микаил Росенов Джамбазов
 18. Моника Красимирова Стефанова
 19. Нели Анчева Байрактарова
 20. Николай Георгиев Латев
 21. Николай Иванов Няголов
 22. Нина Георгиева Кънева
 23. Огнян Стоянов Стойков
 24. Станислава Петрова Петрова
 25. Христия Лазарова Бейкова
 26. Явора Георгиева Загорска

 

VIIIГ  клас

 1. Адриана Димитрова Андреева
 2. Анджелина Спасова Шопова
 3. Атанас Руменов Янъков
 4. Борислава Христова Петрова
 5. Габриела Ангелова Велева
 6. Георги Димитров Попов
 7. Георги Фиданов Фиданов
 8. Десислава Йорданова Пенкова
 9. Джесика Денда
 10. Димитрина Петрова Филипова
 11. Димитър Василев Пенчев
 12. Емона Емилова Василева
 13. Зорница Валентинова Шопова
 14. Ивана Петрова Каменска
 15. Йордан Ангелов Манов
 16. Костадин Костадинов Иванов
 17. Мариана Албенкова Кушлова
 18. Надя Атанасова Вълчева
 19. Ния Николаева Арабова
 20. Павела Георгиева Караджова
 21. Полина Лалкова Пандева
 22. Ралица Радославова Стоева
 23. Симона Емилова Николова
 24. Станислав Костадинов Лазаров
 25. Стефан Василев Кърджев
 26. Теодора Веселинова Фотева

Профил Профил „Чужди езици“ –английски език, немски език

 VIIIД  клас

 1. Александра Асенова Делииванова
 2. Ана – Мария Ненкова Годжевъргова
 3. Ангел Добринов Ненов
 4. Анита Руменова Рамова
 5. Божидара Ангелова Харалампиева
 6. Борис Иванов Иванов
 7. Георги Петров Цветанов
 8. Дебора Иванов Лулчева
 9. Денис Динков Кушев
 10. Жан  Лазаров Андреев
 11. Желязко Кирилов Жечев
 12. Зорница Петрова Панова
 13. Ивелина Иванова Хрисина
 14. Ирена Георгиева Златанова
 15. Йоана Славчева Малинова
 16. Калояна Костадинова Тошева
 17. Кристина Людмилова Асенова
 18. Лилия Тодорова Кехайова
 19. Наталия Руменова Ангелова
 20. Николай Николаев Помаков
 21. Петя Йорданова Стефанова
 22. Пламена Запрянова Генкова
 23. Симона Ангелова Груева
 24. Симона Димитрова Нанева
 25. Сияна Петрова Димитракова
 26. Станислава Александрова Медарова
 27. Цветина Георгиева Петрова

VIIIЕ  клас

 1. Александър Панайотов Димитров
 2. Ангел Николаев Сестримски
 3. Анна Валентинова Велева
 4. Валерия Николаева Терзиева
 5. Васил Валентинов Велев
 6. Димитър Захариев Караминов
 7. Елина Мирославова Куманова
 8. Елиф Хюсеин Йешин
 9. Иванка Илиева Караджова
 10. Йоана Йорданова Чавдарова
 11. Кристина Красимирова Маринкова
 12. Лилия Атанасова Петрова
 13. Марина Стефанова Янева
 14. Мария Василева Савова
 15. Мария Младенова Маркова
 16. Мартин Димитров Сталев
 17. Мартин Любомиров Михайлов
 18. Мартина Николаева Тряскова
 19. Милена Ивова Рангелова
 20. Мина Александрова Стоянова
 21. Михаела Стоянова Зонова
 22. Невена Илиева Фиркова
 23. Нели Павлова Божкова
 24. Паула – Мария Георгиева Ангелова
 25. Петър Бориславов Петров
 26. Симона Неджимиева Пашова
 27. Стела Христова Христова

Профил: „Чужди езици“ – английски език, френски език

VIIIЖ  клас

 1. Анна – Мария Тодорова Гагова
 2. Асен Ангелов Николов
 3. Божидар Недков Векилов
 4. Даниел Емилианов Венчев
 5. Даниела Стоянова Младенова
 6. Деяна Борисова Георгиева
 7. Жанина Атанасова Мичева
 8. Звезделина Емилова Бързакова
 9. Зонка Янакиева Кочева
 10. Ирен Николаева Ракова
 11. Йоана Благова Тонева
 12. Калоян Георгиев Джоков
 13. Мария Баликов
 14. Мария Спасова Димова
 15. Мехмед Ефтимов Бозев
 16. Мирослава Николаева Дапкова
 17. Михаела Димитрова Боюклиева
 18. Николай Николаев Пунчев
 19. Петър Александров Петров
 20. Петя Николаева Кендерова
 21. Ралица Стоянова Пенова
 22. Рени Николаева Кирова
 23. Стефан Костадинов Деянов
 24. Стоян Иванов Стоянов
 25. Теодор Георгиев Радев
 26. Тодор Цанков Близнаков

 Профил „Чужди езици“ – френски език, английски език

 VIIIЗ  клас

 1. Александър Кирилов Янков
 2. Анна Иванова Сербезова
 3. Благовест Петров Златанов
 4. Божидара Красимирова Болчева
 5. Васил Иванов Ангелов
 6. Георги Чавдаров Караджов
 7. Давид Димитров Минков
 8. Десислава Иванова Илиева
 9. Деян Димитров Шиков
 10. Димитрийка Иванова Пампова
 11. Димитрия Йорданова Паунова
 12. Иван Петков Василев
 13. Ивана Маринова Котовска
 14. Йоана – Преслава Ангелова Арабаджийска
 15. Йоана Веселинова Стоицева
 16. Йоана Стоянова Костова
 17. Мариела Петрова Джалева
 18. Мария Йорданова Димова
 19. Мария Спасова Михайлова
 20. Миро Симеонов Атев
 21. Нона Петрова Бошева
 22. Пейчо Валентинов Пейчев
 23. Полин Паунова Лазарова
 24. Спас Димитров Димитров
 25. Стефалина Костадинова Христоскова
 26. Стефан Илков Аджов
Leave a Comment more...

Важно съобщение за учениците от VІІІ клас!!!

by on сеп.05, 2017, under Ученици

Важно съобщение за учениците от VІІІ клас!!!

Заплащането на учебниците по чужд език ще се проведе в срок до 12.09.2017г. при касиер-домакина на първия етаж на ЕГ.
Телефон за връзка: 0884 213 814 – П.Търкаланова

Leave a Comment more...

Партньори


Харесайте ни!

Архив


Tyxo.bg counter